Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Lämnar HIF – för Hammarby

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Darijan Bojanic lämnar Helsingborg.

Ny klubbadress: Hammarby, precis som SportExpressen tidigare avslöjat.

– Det känns fantastiskt skönt att det är klart nu och jag ser fram emot att få köra i gång, säger han till klubbens hemsida. 

Under måndagsförmiddagen kunde SportExpressen avslöja att Darijan Bojanic, som de senaste åren representerat Helsingborg i superettan, skulle läkarundersökas av Hammarby.

Nu är övergången officiell.

Under kvällen presenterades 23-åringen på Hammarbys hemsida. 

– Vi är väldigt glada att få Darijan till oss. Han är en central mittfältare med en stor bollbegåvning som i år visat vilka kvaliteter han besitter. Det är en poängspelare som passar väl in i den fotboll vi spelar, och vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare hos oss, säger Jesper Jansson.


FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 

Darijan Bojanic klar för Hammarby

Sportchefen fortsätter:

–  Han har även en mycket fin högerfot som vi kommer ha stor nytta av vid fasta situationer, liksom i passningsspelet.

Darijan Bojanic gjorde sex mål och tretton assist i superettan förra säsongen, när Helsingborg tog steget upp i allsvenskan. Efter säsongen gick hans kontrakt ut.

– Det här har varit på tapeten länge, och efter besök i klubben och mycket tankar och samtal med folk i min omgivning har jag kommit fram till att Hammarby är det bästa valet i min fortsatta karriär. Det känns fantastiskt skönt att det är klart nu och jag ser fram emot att få köra i gång, säger Darijan Bojanic.


Darijan Bojanic slog som tonåring igenom i Öster och gick 2013 till IFK Göteborg. Han har också hunnit representera Helsingborg och Östersund.