Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Kebba Ceesay lämnar Djurgården

Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL
Foto: Andreas L Eriksson / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

Kebba Ceesay är klar för Dalkurd FF.

Efter sex och en halv säsong i Djurgården lämnar Ceesay klubben för superettan och Dalarna.

– Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv, säger Ceesay till Djurgårdens hemsida.

Första gången Kebba Ceesay debuterade för Djurgården var i Stockholmsderbyt mot Hammarby hösten 2007. Sedan dess har 29-åringen hunnit göra över hundra matcher för klubben och i dag tio år senare presenterades den rutinerade försvaren för Dalkurd FF. Det är dock inte första gången Ceesay lämnar Stockholmslaget. 2012 lämnade han för polska Lech Poznan, där blev det fyra säsonger innan han återvände hösten 2016.

Tillbaks där det började

Övergången innebär en återkomst till Borlänge för Ceesay som inledde sin karriär i stadens andra lag - IK Brage.

– Det ska bli roligt. Jag kommer till ett lag som jag känner till bra och som de startade upp när jag bodde i Borlänge. De har höga ambitioner och en målsättning att komma upp i allsvenskan så jag ska göra allt som jag kan för att hjälpa till med det, säger Ceeesay till Djurgårdens hemsida.

– Det är många fina minnen som finns och det har varit väldigt rolig att få spela på Stadion och Tele 2 arena. Men nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och det är så branschen funkar.

Kommer få en fin avtackning

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson ser övergången som den bästa lösningen för båda parter och tackar Ceesay för hans tid i klubben.

– Det var ett svårt beslut att fatta men vi har fört diskussioner med Dalkurd och Kebba och är överens en övergång till dem för hans del. Kebba får nu en möjlighet att åka tillbaka till Borlänge igen för att hjälpa Dalkurd upp i allsvenskan. Vi tackar honom för hans tid i Djurgården. Vi kommer att ordna en avtackning för honom vid lämpligt tillfälle så att han får ett bra avsked, säger Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!