Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Jordan Larsson lämnar Norrköping

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Jordan Larsson lämnar IFK Norrköping.

Klubben har bekräftat att anfallaren är klar för Spartak Moskva.  

Efter en succévår i IFK Norrköping fick Spartak Moskva upp ögonen för Jordan Larsson. SportExpressen kunde avslöja att den ryska storklubben skickat scouter till Sverige för att titta närmre på 22-åringen – och inför mötet med Liepaja i Europa League hade IFK plockat bort Larsson från sin matchtrupp. 

Jordan Larsson klar för Spartak

Nu har flytten presenterats av både IFK och Spartak. 

 –Jordan har haft en enorm utveckling hos oss och jobbat hårt, både i motgång och under detta år i framgång. Det är med stolthet vi kan konstatera att vi säljer en spelare till en storklubb i Europa. Jag vill passa på att tacka alla ledare och spelare som har hjälpt Jordan att utvecklas på det sättet som han har gjort, men mest av allt vill vi tacka Jordan för det hårda jobb han har gjort både på planen och utanför, säger manager Jens Gustafsson på IFK:s hemsida. 

   –Jag vill tacka alla i Norrköping för den här fina tiden. Lagkamrater, tränarstaben, personal och framför allt alla supportrar! Även om mitt första år inte var som någon hade förväntat sig så trodde ni på mig ändå och har gjort det sen dag ett. Jag kommer alltid bära med mig det och förhoppningsvis ses vi i Europa väldigt snart, säger Jordan Larsson i ett uttalande. 

”Vi hälsar Jordan välkommen och önskar honom lycka till”, skriver Spartak på sin hemsida. 

Jordan Larsson slog igenom i Helsingborg och flyttade som 19-åring till holländska NEC Nijmegen i januari 2017.

Inför säsongen 2018 återvände han till IFK Norrköping. 

https://twitter.com/fcsm_official/status/1157214557926039552