Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Hjalmar Ekdal flyttar till Djurgården

Djurgården värvar från Hammarby. 

Enligt SportExpressens uppgifter har nu klubbarna kommit överens om övergångssumman gällande Hjalmar Ekdal - och spelaren väntas presenteras som Djurgårdens nästa värvning i nästa vecka.   

Det var förra lördagen som SportExpressen kunde avslöja att Hjalmar Ekdal bestämt sig för att gå till Djurgården och därmed nobba en övergång till Sirius. Några dagar innan dess hade FotbollSthlm skrivit om Djurgårdens intresse för Hammarbys mittback, som dock inte gjort någon match för Bajen, utan varit utlånad till Sirius föregående säsong. 

Parterna överens 

Efter att ha förhandlat under en tid har nu klubbarna enats om en övergångssumma och Hammarby har också godkänt en försäljning av Ekdal till Djurgården, det bekräftar väl initierade källor för SportExpressen. 

Därmed gör Djurgården ytterligare ett nyförvärv på kort tid och då klubben tidigare tagit in Elias Andersson från Sirius, Rasmus Schuller från HJK Helsingfors, Isak Hien från Vasalund och förra torsdagen värvade klubben ytterbacken Leo Cornic från Grorud IL. Dessutom är BP:s Axel Wallenborg klar för Djurgården då han skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. 

Hade en köpoption 

Sirius hade en option att köpa loss Ekdal från Hammarby, men den optionen gick ut för någon vecka sedan. Dessutom var spelarens förstaval Djurgården, när deras intresse blev känt. Att Djurgården värvar Ekdal lär bli officiellt i nästa vecka och innan dess väntas de sista små detaljerna i spelarens personliga avtal göras klart.