Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Hellberg tar över allsvenska nykomlingen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Värnamo har gjort klart med ny tränare.

Kim Hellberg, tidigare assisterande i IFK Norrköping, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Dels handlar det om den fotboll vi vill spela och står för och det är mitt i prick med det Kim, säger sportchefen Håkan Söderberg till Värnamo nyheter.

Efter succésäsongen i superettan och det tidiga avancemanget till allsvenskan såg huvudtränaren Robin Asterhed, 34, ut att förlänga med IFK Värnamo.

Men så blev det inte.

I stället för att följa med upp till allsvenskan återvänder Asterhed till Malmö FF där han blir klubbens nya chefsscout.

Nu har Värnamo gjort klart med ersättare. Kim Hellberg lämnar uppdraget som assisterande tränare i IFK Norrköping för att göra Jonas Thern sällskap i Värnamo.

För Värnamo nyheter motiverar klubbens sportchef Håkan Söderberg valet av ny tränare.

– För att fortsätta kontinuiteten i det ledarskap vi har byggt upp under ett antal år. Dels handlar det om den fotboll vi vill spela och står för och det är mitt i prick med det Kim står för. Och dels att vi vill ha en ung, hungrig tränare som vill framåt i sin karriär. Att fortsätta gå den vägen med en ung hungrig tränare som vi testat. Sedan har vi ju lite rutin själva. Hehe, säger han till tidningen.

Saknar erfarenhet som huvudtränare i allsvenskan 

33-åringen har aldrig tidigare varit huvudtränare på allsvensk nivå och blev nyligen klar med sin Uefa Pro-utbildning. En utbildning Jonas Thern saknar och inte har några planer på att skaffa sig.

– Jag tror han kommer göra det bra. Det känns som de kommer trivas väldigt bra ihop. De står ju för samma tänk och samma idé. Precis som Robin (Asterhed) och Jonas har haft mycket glädje av varandra så tror jag att de här två kommer att ha det också. Vi ser verkligen fram emot att få Kim till oss, säger Håkan Söderberg om lagets nya tränarduo.

Sportchefen avslöjar också för tidningen att Kim Hellberg var klubbens förstaval.

Kontraktet är skrivet på två år.

Tv: Ola Toivonens vintips under MFF:s guldfest

SportExpressen tar er in på MFF:s guldfest efter SM-guldet