Klart: Har bestämt sig för Hammarby

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Här är Hammarbys värvning inför säsongen 2021. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har Astrit Selmani, 23, beslutat sig för att skriva på för Hammarby. 

Anfallaren befinner sig just nu i Stockholm för att slutföra de sista detaljerna och skriva på kontraktet. 

Astrit Selmani, 23, har varit en av allsvenskans bästa spelare det här året. Han vann poängligan på 15 mål och sex assist på 24 matcher och var en starkt bidragande orsak till att nykomlingen Varberg säkrade allsvenskt kontrakt i den 28:e omgången.

Det har sedan länge stått klart att Selmani ska lämna Varberg för en större klubb trots att han har ett år kvar på avtalet. I princip alla allsvenska storklubbar plus ett par utländska har haft 23-åringen på radarn.

Lämnar Varberg - för Bajen

SportExpressen kunde i tisdags avslöja att mycket talade för att Selmani skulle välja Hammarby trots att inget var klart eller påskrivet. Förhandlingarna var långt gångna och Bajen har visat ett stort och konkret intresse för spelaren under en längre tid.

Nu har Astrit Selmani fattat ett beslut.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Selmani beslutat sig för att flytta till Hammarby. Anfallaren befinner sig just nu i Stockholm för att slutföra de sista detaljerna kring affären, genomföra läkarundersökningen och skriva på det personliga kontraktet. 

Spelarens vilja att spela för Hammarby har varit stark och avgörande i förhandlingarna vilket innebär att Bajen därmed vinner dragkampen om stjärnan framför flera toppklubbar i allsvenskan och utländska lag.

Ville ha Selmani i somras redan

Om inget oförutsett händer kommer Hammarby att inom kort presentera Varbergs poängkung som sitt nästa nyförvärv inför säsongen 2021. Klubben hoppas, precis som SportExpressen skrev i veckan, göra en del pengar på en affär om man lyckas sälja vidare Selmani i framtiden. Hammarby ville redan i somras värva över anfallaren men Varberg var fast beslutna om att behålla spelaren då.

De betalar nu omkring 7-8 miljoner kronor för Selmani, enligt SportExpressens uppgifter.