Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Hammarby värvar succéback

Här är de 16 debutanterna till januariturnén
Joel Nilsson är klar för Hammarby.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Joel Nilssons framfart i allsvenskan har inte gått någon obemärkt förbi.

Nu är Mjällby-försvararen officiellt klar för spel i Hammarby nästa säsong.

– Vi räknar med att Joel blir en av våra bärande spelare, säger sportchef Jesper Jansson på Hammarbys hemsida.

Med fem mål och fyra assist den här säsongen har Joel Nilsson slagit igenom på allvar på den högsta scenen i allsvenskan. 

Hammarby har därför fått upp intresset för Nilsson sedan en tid tillbaka, vilket SportExpressen tidigare har rapporterat om. Nu är affären klar och Nilsson har skrivit på ett tvåårskontrakt för Hammarby, meddelar klubben på sin hemsida. Ytterbacken ansluter efter årsskiftet.

– Joel är en spelare vi har haft ögonen på länge. Han har en stor löpkapacitet och spelar med mycket fart och hög energi. Med de egenskaperna blir han ett starkt tillskott till vår högerkant, och vi räknar med att han kommer att bli en av våra bärande spelare, säger Jesper Jansson på hemsidan.

Joel Nilsson kommenterar själv:

– Hammarby är en storklubb, och med den publiken som finns på plats är det mycket som lockar. Det ska bli kul och spännande att träffa alla klubben och köra igång. Jag ska försöka komma in i det så fort som möjligt och målsättningen är att vinna en titel.

Det är inte första gången Hammarby knyter till sig en offensivt lagd ytterback från Mjällby. För ett år sedan värvades Mohanad Jeahze från samma klubb.