Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart – Hammarby säljer backen för rekordsumma

Kossounou Odilon lämnar Hammarby.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mittbacken är klar för Club Brugge.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarby säljer Kossounou Odilon till belgiska Club Brugge. 

Enligt SportExpressens uppgifter reser nu spelaren till Belgien för att skriva på kontraktet med klubben - och affären väntas bli officiell i dagarna. 

Affären ger Hammarby en bra bit över 30 miljoner kronor - och kan om diverse prestationsbaserade bonusar faller in bli värd över 40 miljoner kronor. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 

Det var efter derbyt som SportExpressen kunde avslöja att Hammarby var nära att sälja mittacken Kossounou Odilon till antingen Belgien eller Italien. Då slutförhandlade Bajen med Genk, Club Brugge och en klubb från italienska Serie A. 18-årige Odilon kom till Bajen i januari då han värvades från Elfenbenskusten och klubben ASEC Mimosas. 

– En mittback som har alla förutsättningar fysiskt, tekniskt och sett till spelförståelse att gå riktigt långt. Vi har stora förhoppningar på honom, och även om han bara är 18 år så kommer han att i högsta grad konkurrera om en startplats från dag ett, sa sportchefen Jesper Jansson då. 

Bud redan efter knappt två månader

Redan efter knappt två månader i klubben kom det första budet på spelaren. Efter matchen mot Varberg. Budet låg då på 27 miljoner kronor, ett bud som Hammarby sa nej till. Men efter att intresset ökat bestämde sig Bajens styrelse för att sälja spelaren och nu är alltså Hammarby överens med Club Brugge om en affär, som ger Hammarby en bra bit över 30 miljoner kronor. Affären kan bli värd över 40 miljoner kronor om diverse prestationsbaserade bonusar faller in. 

Reser till Belgien

Enligt SportExpressens uppgifter reste spelaren under måndagen till Belgien och Club Brugge för att genomgå läkarundersökningen och skriva på för klubben. Affären väntas bli officiell inom de närmaste dagarna. 

Dyraste försvararen någonsin 

Hammarby sportchef Jesper Jansson var fåordig efter derbyt mot Djurgården, men medgav att det skulle bli en rekordförsäljning om Odilon såldes. 

- Om det blir en affär blir det rekordmycket. Annars sitter vi lugnt, han har fyra år med oss. Vi har ingen panik där, sa han då. 

Därmed blir Odilon den dyraste försvarsspelaren som säljs från allsvenskan någonsin då Felix Beijmo till Werder Bremen för 30 miljoner kronor var det tidigare rekordet. Mittbacken kommer att spela kvar i Hammarby fram till sommaren och sedan går affären igenom när transferfönstret i Belgien öppnar den 15 juni i sommar.