Glen Riddersholm tar över IFK Norrköping – blir ny tränare

Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Norrköping har hittat sin nya tränare.

Danska mästartränaren Glen Riddersholm, 50, presenteras nu som sparkade Rikard Norlings ersättare. Därmed bekräftas SportExpressens avslöjande.

– IFK Norrköping har en stolt tradition, säger Riddersholm.

Efter en tung säsong bröt IFK Norrköping med tränaren Rikard Norling i juli. Sedan dess har Vedran Vucicevic och Anes Mravac, som är assisterande tränare, lett laget som har fortsatt ha problem i allsvenskan. 

Under tiden har IFK Norrköping varit tydligt med att man arbetat på en lösning.

Förra veckan kunde SportExpressen avslöja att Glen Riddersholm, som bland annat vunnit den danska ligan med Midtjylland, var en av huvudkandidaterna till att ta över – och sedan på söndagskvällen kunde SportExpressen också avslöja att det var klart.

Riddersholm hade då haft möten med klubbledningen och såg också ”Pekings” match mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi den 1 augusti, enligt SportExpressens uppgifter.

Riddersholm hyllar Norrköpings fans

Nu har IFK Norrköping presenterat den nya tränaren, som kommer närmast från belgiska Genk där han var assisterande tränare.

– Det har varit en väldigt lång, professionell och seriös process som sträckt sig över många veckor. Det har varit många samtal och möten med styrelse, spelare och klubbledning, så det har varit en noggrann process som gör att jag går in med en god känsla. Jag, och IFK, har en klar bild av varandra, säger Glen Riddersholm i ett pressmeddelande.

50-åringen lyfter fram Norrköping som en arbetarstad med fotboll i blodet – något han anser ”matchar riktigt bra” med honom som tränare.

– Jag är mycket imponerad över hur supportrarna har funnits där för laget. Det värdesätter jag högt, speciellt hur laget fick stöttning efter matchen mot Göteborg. Jag är en tränare som vill att vi ska jobba tillsammans och backa varandra i både tuffa och goda tider. Vi ska uppnå mål tillsammans och jag ser mycket fram emot att vara tränare för IFK Norrköping.TV: Hör Magnus Pehrsson berättar om nya fotbollslivet i Spanien