Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Djurgården värvar från Sirius

Elias Andersson.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Elias Andersson under Sirius match mot Elfsborg.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Elias Andersson, 24, är klar för Djurgården.

Den centrale mittfältaren värvas som bosman efter 3,5 säsonger i Sirius.

– Det känns väldigt bra och roligt att vara här och ett bra steg för mig i karriären, säger Andersson i ett pressmeddelande

Elias Andersson nobbade en kontraktsförlängning med Sirius och förra veckan kunde SportExperessen berätta att han var överens om ett kontrakt med Djurgården.

Andersson skulle presenteras inom kort och under torsdagskvällen blev det officiellt att han spelar i Djurgården de kommande tre säsongerna.

– Det känns väldigt bra och roligt att vara här och ett bra steg för mig i karriären, säger Andersson till klubbens hemsida.

Han ersätter de centrala mittfältarna Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad och Kevin Walker som lämnar Djurgården.

– Jag har ju så klart en ambition att utvecklas som fotbollsspelare och sedan vill jag vinna pokaler med Djurgården. Så enkelt är det, säger Andersson.

Elias Andersson klar för Djurgården

Elias Andersson värvades av de nuvarande Djurgårdstränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf till Sirius under sommaren 2017.  Han säger att det inte var ett svårt beslut att välja Djurgården.

– Nej, det var det absolut inte och eftersom jag dessutom har haft Kim och ”Tolle” som tränare tidigare så var det ett ganska enkelt beslut. Jag trivdes väldigt bra när jag hade dem i Sirius så jag ser väldigt mycket fram emot tiden som väntar på Kaknäs, säger Andersson.

Efter ett halvår med Bergstrand och Lagerlöf som tränare missade Andersson hela säsongen 2018 med en korsbandsskada men stod för en stark säsong när Sirius slutade på tionde plats i allsvenskan 2020. Han spelade 28 matcher, på vilka han gjorde sex mål och tre assister.