Mads Fenger.Mads Fenger.
Mads Fenger.
Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅNFoto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN
 Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN

Klart: Danske backen går till Hammarby

Publicerad

Jakob Michelsen fick sin drömvärvning från Danmark.

Precis som SportExpressen tidigare kunde avslöja är mittbacken Mads Fenger nu klar för Hammarby.

Men han ansluter inte förrän till sommaren, meddelar klubben på sin hemsida.

Värvningen av förre MFF-mittfältaren Jilaon Hamad slog ned som en bomb hos de grönvita.

Hammarby köpte loss Hamad från Bundesligalaget TSG 1899 Hoffenheim och skrev ett kontrakt över 3,5 år med spelaren.

Den förre blågula mittfältaren presenterades på en presskonferens på restaurang Kvarnen i förra veckan.

En prestigevärvning

Nu är Bajen på väg att landa ännu en prestigevärvning.

Och den här gången handlar det om en förstärkning i de bakre leden.

Enligt SportExpressens uppgifter är Randers mittback Mads Fenger bara detaljer från att skriva på för Hammarby.

Skriver kontrakt nu

Kontraktet med den danska klubben går ut till sommaren och Bajen försöker att skriva ett så kallat "pre-contract" med spelaren - och göra mittbacken klar från och med sommaren.

Kan köpas loss

I de flest fall i sådana här affärer slutar det dock med att spelaren köpts loss. I Fengers fall hänger nog mycket på om Randers lyckas klara sig till danska ligans Play off-spel.

Kan läkarundersökas under fredagen

Misslyckas man med det kan det nog bli en tidigare övergång. Tar man sig till play off lär klubben vilja behålla Fenger kontraktstiden ut.

26-åringen väntas komma till Stockholm inom kort för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen - som kan bli av redan under fredagen.

Fenger har 15 U21-landskamper för Danmark på sitt cv.

Under fredagseftermiddagen bekräftades värvningen på Hammarbys officiella hemsida.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag