Östersund är klara för semifinal i cupen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Östersund är klara för semifinal i cupen.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Klart: Blir supermöte efter sena avgörandet

Publicerad

Det satt långt inne.

Men nu är regerande cupmästarna Östersund klara för semifinal i årets upplaga av svenska cupen.

Alhaji Gero blev matchhjälte med ett sent segermål - och nu väntar ett tungviktsmöte mot Malmö i semifinal.

– Det kommer bli en riktigt bra match, säger Östersunds tränare Graham Potter till C More.

Östersund dominerade matchen på Jämtkraft arena redan i första halvlek. Men GAIS, som imponerat i gruppspelet, stod emot bra mot de regerande cupmästarna.

Det skulle dröja ända till den 86:e minuten innan Alhaji Gero spräckte nollan. Brwa Nouri tog skott utanför straffområdet, Damir Mehic släppte en retur rakt ut som Gero tryckte upp i nättaket.

– Det lönar sig att skjuta. Om det är ett bra läge att skjuta ska man skjuta, konstaterar Brwa Nouri. 

ÖFK:s tränare Graham Potter var mycket nöjd med sina spelares insats. Samtidigt passade han på att hylla GAIS, som slagit ut både Hammarby och Elfsborg på resan till kvartsfinal i svenska cupen. 

– Det är svårt att göra mål. Vi är glada. Det var en riktigt tuff match, och jag måste säga att våra spelare var riktigt bra, kämpade för varandra och hade en bra attityd, säger Potter.

Östersund klara för kvartsfinal i cupen

Även GAIS-tränaren Bosko Orovic var nöjd med sitt lags resa i cupen, även om han inte var helt nöjd med lagets prestation mot Östersund. 

– Vi har visat att vi kan. Nu ska vi bygga vidare. Vår saga har bara börjat. Men det kan bli lite bättre än i dag, säger han.

Nu väntar ett riktigt tungviktsmöte i semifinal när Östersund tar emot Malmö FF nästa helg. Malmö FF slog IFK Göteborg med 1-0 i lördagens kvartsfinal.

– Det kommer bli en riktigt bra match. Två väldigt bra lag. Semifinal i svenska cupen är spännande, konstaterar Graham Potter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag