Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Blir supermöte efter sena avgörandet

Östersund är klara för semifinal i cupen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det satt långt inne.

Men nu är regerande cupmästarna Östersund klara för semifinal i årets upplaga av svenska cupen.

Alhaji Gero blev matchhjälte med ett sent segermål - och nu väntar ett tungviktsmöte mot Malmö i semifinal.

– Det kommer bli en riktigt bra match, säger Östersunds tränare Graham Potter till C More.

Östersund dominerade matchen på Jämtkraft arena redan i första halvlek. Men GAIS, som imponerat i gruppspelet, stod emot bra mot de regerande cupmästarna.

Det skulle dröja ända till den 86:e minuten innan Alhaji Gero spräckte nollan. Brwa Nouri tog skott utanför straffområdet, Damir Mehic släppte en retur rakt ut som Gero tryckte upp i nättaket.

– Det lönar sig att skjuta. Om det är ett bra läge att skjuta ska man skjuta, konstaterar Brwa Nouri. 

ÖFK:s tränare Graham Potter var mycket nöjd med sina spelares insats. Samtidigt passade han på att hylla GAIS, som slagit ut både Hammarby och Elfsborg på resan till kvartsfinal i svenska cupen. 

– Det är svårt att göra mål. Vi är glada. Det var en riktigt tuff match, och jag måste säga att våra spelare var riktigt bra, kämpade för varandra och hade en bra attityd, säger Potter.

Östersund klara för kvartsfinal i cupen

Även GAIS-tränaren Bosko Orovic var nöjd med sitt lags resa i cupen, även om han inte var helt nöjd med lagets prestation mot Östersund. 

– Vi har visat att vi kan. Nu ska vi bygga vidare. Vår saga har bara börjat. Men det kan bli lite bättre än i dag, säger han.

Nu väntar ett riktigt tungviktsmöte i semifinal när Östersund tar emot Malmö FF nästa helg. Malmö FF slog IFK Göteborg med 1-0 i lördagens kvartsfinal.

– Det kommer bli en riktigt bra match. Två väldigt bra lag. Semifinal i svenska cupen är spännande, konstaterar Graham Potter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!