Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborgs jättelöfte skriver långt A-kontrakt

Hussein Carneil i träningsmatchen mot Utsikten.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hussein Carneil.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hussein Carneil under Blåvitts träningsläger i spanska Marbella.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han är en av de mest spännande spelarna i IFK Göteborg just nu och spås en lysande framtid.

Nu belönas Hussein Carneil, 18, med ett långt A-lagskontrakt.

– Jag har jobbat hårt för detta i flera år, säger Blåvitt-talangen som skrivit på ett fyraårskontrakt.

Hussein Carneil har skrivit på ett A-lagskontrakt med IFK Göteborg.
Foto: IFK GÖTEBORG

Hussein Carneil har spelat i IFK Göteborgs akademi i ett par år, men har sedan i höstas fått träna mer och mer med A-laget.

Under vintern har mittfältaren imponerat och fått debutera på seniornivå.

Nu belönas Trollhättesonen med ett A-lagskontrakt som gör att han går från att vara ungdomsspelare till att bli elitspelare på heltid.

– Detta är ett av mina mål, att bli en del av IFK Göteborgs A-lag. Jag har jobbat hårt för detta i flera år. Jag har lärt mig mycket under tiden jag har fått träna och spela med laget och det känns fantastiskt att ta steget upp, säger han i ett pressmeddelande.

Som treåring flydde han och familjen kriget i Afghanistan och bosatte sig i Trollhättan. Carneil är fotbollsfostrad i IFK Trollhättan och Skoftebyn, men inför 2020 skrev han på för Blåvitt och började pendla till Göteborg.

Carneil under Blåvitts träningsläger i spanska Marbella.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”En identitetsfråga”

A-lagskontraktet sträcker sig över fyra år och IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre menar att det är glädjande att ytterligare en spelare från klubbens akademi nu tar steget upp.

– Det är en identitetsfråga för IFK Göteborg att vi förädlar talanger som tar steget upp till vårt A-lag. Det är en del i vår föryngringsprocess att lyfta upp de unga spelarna från vår egen akademi. Hussein är långt framme i sitt spel en mot en och kan bryta mönster i det offensiva. Där sticker han ut. Samtidigt som Hussein har imponerat med sina kvaliteter på planen visar han också att han hela tiden vill utvecklas. Han har stor potential och vi ser en tydlig väg framåt för honom, säger Stahre.