Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Anfallaren lämnar för Belgien

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Jordan Attah Kadiri lämnar Östersunds FK.

Flytten till belgiska Lommel SK är nu officiell.

– Jag är väldigt glad att jag har fått utvecklas i Östersunds FK och att jag nu får fortsätta min fotbollskarriär i Belgien, säger han till ÖFK:s hemsida.

Tidigare har SportExpressen kunnat avslöja att 20-åringen vara nära att skriva på för Lommel SK i den belgiska andraligan.

På lördagen blev övergången klar och för Östersunds FK innebär det ett välbehövligt miljonregn. Övergångssumman väntas landa på omkring tio miljoner kronor.

– Jag är tacksam för allt stöd som jag har fått av ÖFK:s fans och från invånarna i Östersund under det här året som jag har tillbringat i Östersund, säger Jordan Attah Kadiri till ÖFK:s hemsida.

Har samma ägare som Man City

Den 20-åriga anfallaren ansluter omgående till sin nya klubb.

– Det är roligt att vi i Östersunds FK ännu en gång har kunnat utveckla en spelare som nu får chans som proffs utomlands, säger ÖFK:s ordförande Mathias Rasteby.

Under säsongen har anfallaren gjort två mål och två assist på elva matcher i allsvenskan. Sista matchen i ÖFK-tröjan blev måndagens 0-0-möte med Hellsingborg.

Lommel SK köptes i maj av City Football Group som bland annat äger Manchester City och ett flertal andra klubbar i världen.

https://twitter.com/LommelSKOff/status/1289452123143327755?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1289452123143327755%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet%2Ffotboll%2Fa%2F50Pvqb%2Fklart-anfallaren-lamnar-for-belgien