AIK och Hammarby kommer att mötas på Friends arena den 15 mars. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello
AIK och Hammarby kommer att mötas på Friends arena den 15 mars. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello

Klart: AIK:s cupmatch mot Hammarby flyttas

Publicerad

Melodifestivalen stod i vägen för AIK:s hemmamatch i Svenska cupen mot Hammarby.

Men efter en lång dags diskussioner så väljer de att skjuta på matchen till på tisdagen.

– Att nu få spela matchen på vår ordinarie hemmaplan gläder alla i klubben, säger AIK:s vd Mikael Ahlerup.

Tidigt på måndagsmorgonen lottades AIK mot Hammarby i Svenska cupens kvartsfinal. Fotbollsfans i Stockholm gladdes säkerligen åt derbylottningen - men tidigt stod det klart att det fanns ett problem.

Kvartsfinalen skulle spelas på Friends arena på lördagen - samma dag som finalen i Melodifestivalen ska hållas på samma plats.

Får nytt gräs efter Melodifestivalen

Under dagen har det spekulerats friskt i om matchen kan komma att flyttas till Tele2 arena eller till och med Nya Parken i Norrköping.

Men nu - efter att ha diskuterat saken under hela dagen - har parterna kommit överens om en lösning.

Matchen flyttas till tisdagen den 15 mars i stället. Avsparken sker klockan 18:30.

– Trots att Friends arena som bekant är upptagen av Melodifestivalens final när kvartsfinalerna spelas, kan vi ändå i dag tack vare ett gott samarbete mellan samtliga inblandade aktörer meddela att det faktiskt blir spel på klubbens hemmaarena då ett nytt naturgräs kommer att läggas in efter lördagens evenemang på arenan, säger AIK:s vd Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

Ville inte spela på Tele2 arena

De väljer också att tacka alla parter i diskussionen och riktar dessutom ett tack till IFK Norrköping som erbjöd AIK Nya Parken att spela på.

– Att spela på Tele2 Arena var inte aktuellt av sportsliga skäl då vi har spelat oss till hemmafördel i cupslutspelet och därför inte kan lägga kvartsfinalen på motståndarnas hemmaarena, speciellt när det handlar om ett Stockholmsderby, säger Ahlerup.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag