Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: AIK värvar landslagsspelare

Foto: DIGITALSPORT / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Foto: MATTHIASHANGST / BILDBYRÅN WITTERS SPORT-PRESSE-FOTOS

Det har varit nära länge.

Men nu är det klart.

AIK värvar den norske landslagsmittfältaren Tarik Elyounoussi, vilket SportExpressen kunde avslöja tidigare i januari. 

– Jag har skrivit på för AIK för att jag vill tillhöra en klubb som vill vinna titlar och spela gruppspel i Europa, säger Elyounoussi i ett pressmeddelande. 

Redan den tionde januari kunde SportExpressen berätta om AIK:s intresse för den norske landslagsmittfältaren Tarik Elyounoussi. Mittfältaren, som tidigare har tillhört Hoffenheim, har spenderat den senaste tiden på lån i Qarabag på lån från Olympiacos.

På tisdagen presenterade AIK till slut Elyounoussi på sin hemsida. Mittfältaren har skrivit på för två år med "gnaget".

– Jag är mycket glad och ser fram emot att få påbörja det hårda arbetet tillsammans med spelarna och ledarna för att förbereda oss för den kommande säsongen, säger Tarik Elyounoussi.

LÄS MER: AIK:s nya tröja en snackis i fotbollsvärlden

Klart: Tarik Elyounoussi till AIK

Även AIK:s sportchef Björn Wesström är nöjd med värvningen. När administrationen kring övergången är klar kommer Elyounoussi att ansluta till AIK:s träningsläger i Dubai, meddelar Wesström. 

– Tariks egenskaper och personlighet ska öka konkurrenssituationen, dynamiken och tillföra erfarenhet. Han är en offensivt balanserad spelare som kan användas på flera positioner, säger han.

Samtidigt står det klart att den unge mittfältaren Bilal Hussein har skrivit på ett a-lagskontrakt med AIK. Husseins kontrakt sträcker sig över säsongen 2021. 

– Jag är glad och stolt över att få skriva på ett A-lagskontrakt och har drömt om det här länge. Jag har alltid varit en AIK-supporter och jag hoppas att jag kan bli en viktig spelare för AIK och göra samma resa som min förebild Robin Quaison, säger han i ett pressmeddelande.