Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Adi Nalic lämnar Malmö FF – klar för Hammarby

ARKIV: Häckens storslam på allsvenskans stora pris
Adi Nalic lämnar MFF och är klar för Hammarby.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Adi Nalic lämnar Malmö FF efter fyra år.

Mittfältaren är klar för en flytt till Hammarby.

– Jag var redo för en ny utmaning, säger han.

Adi Nalics kontrakt med Malmö FF gick ut vid årsskiftet men mittfältaren berättade att han ville förlänga med klubben och att det fanns en dialog.

Men tidigare i veckan rapporterade Aftonbladet att mittfältaren var aktuell för en flytt till Hammarby – och nu är övergången officiell.

– Jag kände att jag var redo för en ny utmaning och det är inspirerande att ta Hammarby framåt. Det känns både roligt och spännande att få spela inför så passionerade supportrar, säger han till klubbens hemsida.

I en bortamatch mot Värnamo i april 2022 var olyckan framme.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sportchef Jesper Jansson kommenterar sitt senaste nyförvärv:

– Vi har försökt att få Adi till Hammarby tidigare genom åren, men utan att lyckats. Adi är den typen av spelare som vi i Hammarby har varit bra på att få utväxling på tidigare genom åren, profilen är helt rätt och passar bra in i vårt sätt att spela, säger han.

Ska vara redo till premiären

I början av fjolårssäsongen drog han korsbandet och har rehabiliterat sedan dess. 

– Vårt medicinska team har grundligt checkat honom och läkningen har gått helt enligt plan och han beräknas vara i fotbollsträning i takt med att truppen åker till försäsongslägret i Spanien. Vi kommer inte forcera något, men tidsutsikten är att han är 100% spelklar med god marginal tills att seriespelet drar i gång, säger Jesper Jansson.

Avskedet från MFF

Under sina fyra år i Malmö FF blev det två SM-guld, ett cupguld och spel i både Champions League och Europa League.

– Jag vill tacka för tre underbara år, två guld, många vänner och minnen för livet. Jag önskar klubben och supportrarna allt det bästa i framtiden, säger han till Malmö FF:s hemsida.

Sedan tidigare är det klart att Ola Toivonen (avslutar karriären), Jo Inge Berget, Dennis Hadzikadunic, Erdal Rakip och Romain Gall lämnar MFF till den här säsongen.