Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar som ny tv-expert – tack vare Zlatan-jobb

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: JAYNE KAMIN-ONCEA / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

DOHA. Stefan Ishizaki lade skorna på hyllan efter säsongen 2019. 

Nu blir han ny expertkommentator på Discovery och för Dplay. 

”Ishi” ser fram emot sitt nya jobb - och menar att det inte kommer att bli något problem att kritisera tidigare lagkamrater och allsvenska kolleger. 

- Det blir nog enklare med tanke på att jag kan varenda spelare i allsvenskan, säger han. 

Discovery Networks tog över rättigheterna till allsvenskan inför den här säsongen och sänder alla matcher från superettan och allsvenskan kommande säsong.

Dessutom kommer kanalen och Dplay att sända en rad träningsmatcher. 

Nu har kanalen gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det handlar om förre AIK- och Elfsborgsspelaren Stefan Ishizaki, 37. ”Ishi” har en 21 år lång fotbollskarriär bakom sig där han bland annat vunnit två SM-guld med Elfsborg, en norsk ligatitel med Vålerenga, en cuptitel med AIK och han har dessutom lyckats vinna MLS med Los Angeles Galaxy. Ishizaki blir ny expertkommentator för kanalen. 

- Det känns väldigt kul och väldigt inspirerande att få vara med på Discoverys resa. De gör en storsatsning på allsvenskan och superettan och jag är glad att få den här chansen, säger han. 

Stefan Ishizaki ny expert i Discovery

Hur dök den här är möjligheten upp?

- Det började med att jag fick en förfrågan att kommentera MLS för snart två år sedan. Inför 2018 när Zlatan skrev på för Los Angeles Galaxy i  MLS. Då fick jag en förfrågan och jag tyckte det verkade som en rolig grej och jag tänkte att det skulle vara en fot in till något större i framtiden. 

- Och när nu Discovery ska ta över allsvenskan och gör en supersatsning är jag glad att få var med den på resan, säger han. 

Tror du att du passar som expertkommentator? 

- Ja, jag tror det passar mig rätt bra. Jag har varit duktig på att analysera vad som händer under matcher när jag spelat och har kunnat justera mitt spel sett till hur matchbilderna utvecklat sig. 

  - Det tror jag gör att jag har en fördel när jag ska kommentera. 

Det kommer inte bli svårt att kritisera exempelvis sina gamla lagkamrater eller tidigare kolleger?

- Net, det blir nog tvärtom. Det kommer bli lättare. Ser man till allsvenskan kan jag väl i princip varenda spelare, det kanske inte jag gör i superettan, men jag känner ju till många spelare där också redan.

 - Det gör att man vet vilka karaktärer det är och vilka personer de är, då tror jag det kommer att bli lättare att ha en åsikt som dem och hur de presterar.