Klar för ny klubb – flyttar utomlands

Mikael Stahre, hösten 2018, då han tränade San Jose i MLS. Ett jobb han fick lämna efter svaga resultat.
Mikael Stahre klar för Sarpsborg 08, enligt SportExpressens uppgifter
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mikael Stahre.
Foto: BILDBYRÅN

Mikael Stahre har hittat ett nytt tränaruppdrag. 

Enligt SportExpressens uppgifter är han klar som ny chefstränare för norska Sarpsborg 08. 

Att den norska klubben anställer Stahre väntas bli officiellt inom de närmaste dagarna. 

Mikael Stahre har varit utan jobb sedan han fick sparken från MLS-klubben San José Earthquake i september 2018. 44-åringen hade innan dess varit tränare i BK Häcken, IFK Göteborg och vunnit SM-guld, vunnit Svenska cupen och Supercupen med AIK 2009. Han har också hunnit med en kort sejour i grekiska Panionios under 2010. 

Han har tidigare tackat nej till att bli chefstränare i ett flertal klubbar, däribland Helsingborgs IF och han har även tackat nej till i Örgryte IS. 

Väntas bli officiellt inom kort 

Men nu har Stahre gjort klart med ett nytt jobb. 

Enligt SportExpressens uppgifter är han nu klar som ny huvudtränare i Sarpsborg 08, som håller till i norska Eliteserien. Laget kom på åttondeplats förra säsongen, men året därpå kvalade man in till Europa Leagues gruppspel och hamnade i samma grupp som Malmö FF. Laget vann då en match i gruppspelet, mot belgiska KRC Genk, och spelade två 1-1-matcher mot Malmö FF. 

Spelade i Europa League 2018 

Men Sarpsborg förlorade båda mötena med Besiktas och förlorade också sista matchen borta mot Genk med 4-0, vilket innebar att laget åkte ur gruppspelet. Den här säsongen satsar laget för att ta sig tillbaka till toppen av norska Eliteserien och ska försöka att utmana om en Europaplats och ligatiteln - och man gör det alltså med en svensk huvudtränare vid rodret. 

SportExpressen har förgäves sökt Mikael Stahre för en kommentar.