Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för Hammarby: ”Är en storklubb”

Jon Gudni Fjoluson - snart i Hammarbys tröja.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Fjoluson med det isländska landslaget.
Foto: FRANCOIS LENOIR / BILDBYRÅN

Hammarby har presenterat Jón Gudni Fjóluson.

Den isländske mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt med Stockholmsklubben.

– Det är en storklubb med ett stort och starkt stöd, och en klubb som har stor potential att nå sportsliga framgångar, säger Fjóluson i ett pressmeddelande.

I början av året kunde SportExpressen avslöja att Hammarby förhandlade med mittbacken Jón Gudni Fjóluson och nu är han presenterad av klubben.

Den isländske 31-åringen kommer närmast från norska Brann och har skrivit på ett treårskontrakt med Hammarby.

– Jón är en stabil försvarsspelare som är stark i egen box, och inte minst har han en fin vänsterfot som vi tror kommer addera mycket till vårt spel, och ge det en ny dimension. Det är en erfaren spelare som behärskar flera olika spelsystem, och vi är väldigt glada att få in en så pass meriterad spelare med de egenskaper Jón besitter, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Jón Gudni Fjóluson klar för Hammarby

Jón Gudni Fjóluson kommenterar också sin övergång själv.

– Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, det ska bli väldigt spännande. Det är en storklubb med ett stort och starkt stöd, och en klubb som har stor potential att nå sportsliga framgångar. Jag har ju spelat på Hammarbys hemmaarena flera gånger, och stödet från läktarna är något utöver det vanliga, säger Fjóluson.

Han har flera allsvenska säsonger på meritlistan med både Gif Sundsvall och IFK Norrköping.

– Klubben har visat att de vill ha mig, och för mig var det aldrig något tvivel. Det passar även min familj väldigt bra. De har varit hemma på Island de senaste två åren, och när vi nu ska bege oss ut tillsammans är Stockholm och Sverige den plats som passar alla oss perfekt – utöver att jag kommer att spela för en storklubb med fantastiska möjligheter.