Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klar för Djurgården: "Har stått i klacken"

Johan Andersson lämnar Sirius. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Försvararen har skrivit på ett fyraårskontrakt. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

SportExpressens avslöjande är bekräftat. Djurgården värvar Johan Andersson.

Försvararen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Jag stod bland annat i klacken på ett derby mot AIK. Det är fantastiskt kul, säger han.

Den 18 november kunde SportExpressen avslöja Djurgårdens intresse för försvararen Johan Andersson. Redan under mitten av november hade han besökt Kaknäs tillsammans med sin agent för att bekanta sig med klubben och samtala med sportchefen Bosse Andersson.

– Det jag kan säga, utan att kommentera namn, är att vi har haft spelare som inte tillhör Djurgården, på besök ute på Kaknäs. Sedan är det ett pussel att lägga. Jag vill inte kommentera specifika namn, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson då.

Några veckor senare hade Andersson skrivit på ett kontrakt med Djurgården, något som SportExpressen även då kunde rapportera om. Nu är övergången bekräftad.

"Fantastiskt kul"

Andersson har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben och har nu presenterats på klubbens hemsida.

– Det är fantastiskt kul och blir ett spännande steg i min karriär. Det känns som rätt väg att gå och jag har fått väldigt goda intryck av Djurgården. Ett av Sveriges största lag och en väldigt fin förening, berättar Johan som har god koll på DIF sedan tidigare, säger Andersson.

Han fortsätter:

– Jag har följt Djurgården en del eftersom jag har en brorsa som är riktigt Dif-fantast och som har tagit med mig på olika grejer. Jag stod bland annat i klacken på ett derby mot AIK för några år sedan. Så det blir riktigt kul att få dra på sig den blårandiga tröjan och själv få spela för supportrarna.

Andersson: "Extremt snabb"

Bosse Andersson:

– Johan är en intressant spelare som är extremt snabb med sitt kvicka löpsteg. Han kan spela både som högerback och yttermittfältare och eftersom hans kontrakt med Sirius har gått ut kan vi nu stärka upp truppen med Johan, säger Bosse Andersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!