Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stor matchhjälte – nu lämnar han Hammarby

Kjartansson klappas om av Nikola Djurdjic. Foto: C More
Kjartansson firar målet. Foto: C More
Foto: C More
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

SUNDSVALL/STOCKHOLM. Vidar Örn Kjartansson avgjorde mot Gif Sundsvall - vilket blev anfallarens sista match i Hammarby-tröjan. 

Enligt SportExpressens uppgifter lämnar han nu Hammarby - och ny klubbadress kan bli Rubin Kazan i Ryssland. 

– Det har redan kommit in en del bud, säger Kjartansson

Mycket har handlat om Vidar Örn Kjartanssons framtid i Hammarby de senaste veckorna.

Låneavtalet med Rostov löper ut och mötet med Gif Sundsvall skulle bli hans sista – om inte klubbarna kommer överens om en förlängning.

Sportchefen Jesper Jansson har jobbat hårt för att hitta en förlängning av lånet, men tror inte att Rostov går med på att låna ut honom ytterligare. Med all sannolikhet lämnar Kjartansson nu Bajen. 

–Vi hoppas inte det, men mest troligt är det så. Det avgörs troligtvis denna vecka,  skriver Jansson i ett sms till SportExpressen efter matchen mot Sundsvall. 

I ett möte där islänningen skulle få huvudrollen till slut.

Bojanic spräckte målnollan

Efter att Darijan Bojanic skruvat in en frispark kvitterade Carlos Gracia  för Gif Sundsvall på nick efter frispark av David Batanero, innan Muamer Tankovic tryckte in 2-1 från nära håll.

I andra halvlek såg ett försvarsmisstag ut att kosta Hammarby två poäng. Efter en misslyckad rensning av David Fällman höll sig Tobias Eriksson framme och drog in 2-2 på volley.

Kjartansson stor matchhjälte

Men på stopptid dök ”Örnen” upp – på rätt plats vid rätt tillfälle – och petade in 3-2 för Hammarby, som också blev slutresultatet. 

– Jag var rätt man på rätt plats och det var en otroligt skön seger. Alla segrar behöver inte vara vackra och det här var verkligen en ful seger. Men den var otroligt skön. 

– Framför allt eftersom jag var så dålig. Jag kunde inte gå, inte springa och hade ingen bra match. Men därför var det fantastiskt att få avgöra. 

Vad kan du säga om framtiden?

– Jag vet inte, svårt att säga. Vi kommer veta rätt snart. 

Sportchefen Jesper Jansson hoppas och vill att du stannar men att det troliga är att du lämnar

– Ja, det har kommit in en del bud redan och det beror på Rostov hur de vill göra. Det är helt upp till dem. Jag skulle vara glad om jag fick stanna här, men vi får se de närmsta dagarna. 

Enligt uppgifter till SportExpressen sent under måndagskvällen står det nu klart att Kjartansson lämnar Hammarby och att lånet inte kommer att förlängas. 

Istället flyttar anfallaren till en ny klubb där Rubin Kazan ligger närmast till hands just nu. Där handlar det i så fall om en ny utlåning.