Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kinnamans känslosamma hyllning till Bajen-ikonen

Kinnamans känslosamma hyllning till Kennedy BakirciogluFoto: INSTAGRAM
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Kennedy Bakircioglu gör sin sista hemmamatch på söndagen.

Nu hyllas Hammarby-ikonen av Hollywood-stjärnan Joel Kinnaman.

– Nu känner jag mig så jävla gammal, säger han i ett klipp på Instagram.

Den 37-årige mittfältaren har gjort över 250 matcher i Bajen-tröjan, och svarat för 78 mål. Kennedy Bakircioglu gjorde fyra säsonger i Hammarby mellan 1999-2003, och återvände 2012 efter några utlandsår.

Bakircioglu har växt fram till en kultfigur i klubben, och är en av supportrarnas allra största favoriter. Den här säsongen är 37-åringens sista, och på söndagen gör han sitt sista framträdande inför hemmafansen på Tele 2 arena.

– När jag som ung kom till Bajen sade jag till mig själv att här ska jag bli hjälte, här ska jag bli kung. När jag går här ifrån ska jag ha skapat historia i den här klubben, säger Bakircioglu i en intervju med DN inför avskedet.

Joel Kinnaman hyllar Kennedy: ”Sorgligt”

Den svenske skådespelaren Joel Kinnaman är en uttalad Hammarbysupporter. På sitt Instagramkonto går Kinnaman ut med en stark hyllning till Kennedy Bakircioglu.

– Fan, Kennedy går i pension i morgon. Sorgligt, nu känner jag mig så jävla gammal, säger Kinnaman i klippet.

– I en tid när fotbollsspelare bara spelare för pengar och klubblojalitet är något som bara fans har, så har Kennedy haft en helt annan resa. Han tog oss till vårt första SM-guld, gick ut i Europa och hade kunnat fortsätta spela där i flera år till. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

”Du är den störste någonsin”

Hollywood-stjärnan fortsätter genom att jämföra Bakircioglu med en annan klubbikon: Nacka Skoglund.

– Jag såg aldrig Nacka spela. För mig är du, Kennedy, den största spelaren någonsin. Tack för allt, vilka stunder, så mycket glädje. 

Kinnaman passar även på att hylla Kennedy för den uppmärksammade situationen där han skickade in en frispark mot IFK Göteborg, och firade genom att spontant fånga en öl som kastades in mot planen.

– Vilken avslutning du gör när du sätter frisparksmålet, fångar ölen och sveper den. Det var fan helt otroligt! Stort grattis till en helt enorm karriär, du kommer alltid att vara älskad på Söder. Hoppas du har en fantastisk sista match. Älskar dig, man. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger