Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kindberg rök ihop med åklagaren i rätten

Daniel Kindberg. Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Två veckor av rättegången mot Daniel Kindberg har nu genomförts. Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HÄRNÖSAND. Daniel Kindberg fortsätter att neka till brott och menar att han är oskyldig. 

Under den andra rättegångsveckan där Kindberg själv förhördes, rök han ihop med åklagaren. 

– Jag tycker inte han var respektfull, säger Daniel Kindberg. 

Under fredagens avslutades den sjunde rättegångsdagen och den andra rättegångsveckan i fallet där Östersund FK:s förre ordförande är åtalad för grova ekobrott. Enligt åklagaren ska Kindberg med hjälp av två andra personer ha fyllt på Östersunds klubbkassa genom oriktiga fakturor. 

Kindberg och de två andra männen nekar till alla anklagelser och under fredagen var det Daniel Kindbergs tur att förhöras. 

Åklagaren Niklas Jeppsson och Kindberg rök ihop ett antal gånger under rättegången. Efter förhandlingarna, som pågick mellan 08.00 och 16.45 i Härnösand, var det en trött Daniel Kindberg som mötte medierna. 

– Man är lite trött, för man är ju fokuserad och koncentrerad. Det var en ny erfarenhet som jag kan ta med mig, jag tycker det gick okej, säger han. 

Var det jobbigt att få beskedet att en nära vän i ÖFK gått bort strax innan rättegången?

– Ja, det var det. Han jobbade hos oss och kvar tränare hos oss i många år, vi spelade också några matcher ihop i Fältjägarna och några matcher i veteranlaget. Han var en stor profil i Östersund. 

– Djupt tragiskt. Samtidigt ligger en av mina bästa vänner för döden. Det blev en påminnelse om det, det var väldigt jobbigt. 

Under slutet av rättegången erkände du att ni hade ett upplägg för att få pengar till ÖFK – men att du menar att det inte var brottsligt. Är det så man ska tolka det?

– Nej, utan jag tror inte att man ska tolka att det är något konstigt med upplägget. Och precis som jag har sagt tidigare finns det en form av nepotism i idrotts-Sverige, där man ger dom man känner jobb. 

– Så är det. 

– Det kan vara känsligt, absolut. Men det innebär inte att det är felaktigt. Det viktiga är att man ger jobbet som utför jobbet som ger ett mervärde och att arbetet utförs. Och att man använder en person och hans resurser som har det bästa kunskaperna på området som fanns tillgängligt. 

– Det är naturligt. 

Du ifrågasatte vissa anteckningar och hur det har hittas, ska vi tolka det som att du inte har skrivit delar av det som är på vissa anteckningar? 

– Det är inte jag som skrivit vissa anteckningar. 

Skrev du fördelning luft?

– Jag tror inte jag har skrivit hela uttrycket. Det där är mystiskt, inte mystiskt, det är skumt och det är fel. Poliser kan inte undgå att hitta ett A3-papper i ett rum där inga papper finns. 

– De där papprena har inte varit där. Det ges också två olika versioner var de här papprena har hittats. Det är inte trovärdigt. 

Är ”fördelning luft” fabricerat i efterhand?

– Det vet jag inte, det kan inte jag svara på. 

Men blir det inte jobbigt för dig när två ÖFK-anställda skriver i ett mejl att de inte vill vara målvakter i Driftaren AB något mer?

– Nej, inte ett dugg jobbigt. Det finns två uttryck angående målvakter och det är för att de är målvakter på kansliet. Jag har inget problem med det. 

Men menar du på allvar att de kallar sig målvakter för att de har någon slags hobbykarriär som målvakter i kanslilaget?

– De skämtar ju om det. Det finns ett sådant skämt och jag ska inte tolka deras skrift eller deras uttryck. Det får stå för dem. Jag tror ingenting om det. 

Vid ett tillfälle frågar du åklagaren om han vill göra sig lustig över dig?

– Jag tycker inte att tonen var rätt. Både han och jag har en skyldighet att vara respektfulla mot varandra. Jag tycker inte att han var respektfull och jag blev ledsen. 

Åklagaren ifrågasätter också att du skulle ha reagerat så starkt på att du var anhållen, med tanke på allt annat du varit med om i livet?

– Jag tycker det är skamligt att förminska mina barn och mina känslor för dom. Jag ska inte gå in mer på det för då blir jag irriterad.