Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅNFoto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Kindberg räknar med att frias: ”Förutsätter det”

Publicerad

Daniel Kindberg är misstänkt för ekonomisk brottlighet. Nu berättar han för Fotbollskanalen att han tror på en friande dom - om det blir rättegång. 

– Jag förutsätter det, säger han. 

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. I slutet av april berättade han under en presskonferens att han inte avgår som ordförande. Däremot tar han en paus från allt styrelsearbete. 

Under presskonferensen gav Kindberg en kommentar till en eventuell rättegång. 

–  Om det blir en rättegång ska jag stå där rakryggad. Det blir en fight och jag ska göra mitt, sa han då.  

Om det blir en rättegång tror han på en friande dom. 

– I Sverige är vi oskyldiga tills vi är dömda. Därför går jag rakryggad och tittar alla i ögonen. Om det skulle gå till rättegång förutsätter jag att jag blir frikänd, säger han till Fotbollskanalen. 

Däremot kan han inte ge något nytt besked om utredningen mot honom eftersom det pågår en förundersökning och det råder förundersökningssekretess. 

 – Det enda jag känner till är att de som delgivits misstankarna är frisläppta och utan restriktioner. 

 

JULIA WESTERGREN 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag