Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kim Källström klar
för Djurgården

Kim Källström återvänder till Djurgården. Foto: Djurgården.

Kim Källström är tillbaka i allsvenskan.

Landslagsveteranen har skrivit på ett tvåårskontrakt för Djurgården.

– Jag är inte här för att pensionera mig. Jag kommer att göra allt, säger Källström i ett pressmeddelande.

På Deadline Day bröt Kim Källström sitt kontrakt med Grasshoppers. Den schweiziska klubben meddelade då att Källström lämnade klubben och att han ville flytta hem till Sverige. Redan då började det diskuteras kring om en återkomst till Djurgården kunde vara aktuell för veteranen.

Nu är affären officiellt avklarad. Mittfältaren som tog två SM-guld och en cuptitel på två säsonger 2002 och 2003 för Dif har skrivit på för klubben.

– Jag känner en stor glädje. Under hösten och vintern har det vuxit fram ett sug att få sluta cirkeln och ta på sig Djurgårdströjan igen. Jag känner mig så himla varmt välkommen i klubben, det finns mycket värme och kärlek i Djurgården. Jag kommer till ett ställe där jag känner mig uppskattad och det tror jag alla människor gillar, säger Källström i ett pressmeddelande.

 

 

LÄS MER: "Det är en riktig symbolvärvning av Djurgården"

 

"Inte här för att pensionera mig"

– Det var en ungdom som drog i väg som nu kommer tillbaka som en familjefar som är många erfarenheter rikare. Jag har haft glädjen att ha en bra karriär ute i Europa. Jag kanske är lite defensivare i spelet nu än när jag lämnade, men det är ändå samma mentalitet som kommer tillbaka till Kaknäs. Jag älskar att vara där ute och jag älskar fortfarande att träna.

Källström har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag är i gott slag. Jag har spelat hela hösten och fysiskt känns det jättebra. Det gör det också mycket roligare att komma tillbaka, att jag inte är här för att pensionera mig. Jag kommer att göra allt för att det ska vara en positiv känsla ute på Kaknäs och jag kommer att ge allt på matcherna, säger Källström, som avslöjar att det var Andreas Isakssons ankomst i Djurgården som inspirerade honom.

– Jag såg hur kul han hade det. Då tänkte jag att det inte var så dumt. Det var en tanke som grodde där.

– Han har spelat in en hel del i beslutet. Jag flyttar inte bara hit för hans skull, men han har påverkat. Jag har hört från honom hur god stämning det är i laget.

 

 

LÄS MER: Bästa hemvändarna i allsvenskans historia

 

"Då skrattade vi åt det"

Djurgården sportchef Bosse Andersson beskriver övergången på Twitter som att "en cirkel har slutits".

– Det är klart att man känner sig stolt och lite tagen. I juli sa Henrik Berggren (Djurgården Fotbolls vd) att tänk om Andreas Isaksson och Kim Källström skulle avsluta sina karriärer i Djurgården. Då skrattade vi nästan åt det men i dag är det sant, säger Andersson.

Källström är en av Sveriges mest framgångsrika landslagsspelare genom tiderna. Han har sammanlagt spelat 131 A-landskamper och representerat klubbar som Rennes, Lyon, Spartak Moskva och Arsenal.

Han har hela 50 Champions League-matcher på sitt cv och har gjort 281 matcher i franska Ligue 1.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!