Khalili skallad blodig av Dalkurd-spelaren

Imad Khalili står tillsammans med Hammarbys sportchef Jesper Jansson utanför Gavlevallen där han förhördes av polis.
Foto: ANEL AVDIC.
Imad Khalili förhörs av polisen utanför Gavlevallen.
Foto: ANEL AVDIC.
Smajl Suljevic.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Imad Khalili.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

GÄVLE. Polis kallades till Gavlevallen långt efter slutsignalen mellan Dalkurd-Hammarby. 

Enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen skallade Dalkurds Smajl Suljevic Hammarbys Imad Khalili blodig när spelarna rök ihop långt efter att matchen avgjorts.

– Det var solklart att polisanmäla för misshandel, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SportExpressen.

Smajl Suljevic och Imad Khalili sågs munhuggas tätt inpå slutsignal när Dalkurd mötte Hammarby under måndagskvällen på Gavlevallen.

Men efter matchen bröt ett tumult ut. Långt efter slutsignalen, utanför Gavlevallen där de båda spelarbussarna stod, rök spelarna ihop igen. Och det slutade enligt uppgifter till SportExpressen med att Smajl Suljevic skallade Imad Khalili blodig. 

Polis kallades till platsen och förhörde bland annat Khalili om händelsen. Även Dalkurd-spelaren Smajl Suljevic fanns kvar på platsen långt efter att Dalkurds spelarbuss hade lämnat arenaområdet. Enligt uppgifter till SportExpressen håller en polisanmälan på att upprättas mot Smalj Suljevic. 

– Jag vet inte så mycket mer just nu än att polisen är här och pratar med spelarna, säger Göran Rickmer, säkerhetsansvarig i Hammarby, till SportExpressen.

Jesper Jansson: ”Solklart att polisanmäla för misshandel”

Till SportExpressen säger Hammarbys sportchef följande:

– Det var solklart att polisanmäla för misshandel, jag har fått scenariot berättat för mig att Imad blev skallad efteråt. Det mest förvånande är att det händer 45 minuter efter slutsignalen, jag har aldrig varit med om något liknande. 

- Då brukar känslorna ha lugnat ner sig. Så det var solklart att polisanmäla,  säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SportExpressen.

Dalkurds sportchef Adil Kizil:

- Jag kan inte säga mycket alls eftersom jag inte var på plats. Men jag har fått berättat för mig att det handlar om att två spelare är inblandade. 

- Men jag vet inte så mycket i dagsläget. Just nu behöver jag samla på mig så mycket information som jag bara kan. 

SportExpressen har sökt Smajl Suljevic för en kommentar men han avböjer att kommentera via Dalkurds vd Johan Gustafsson.

Hammarby vann matchen med 3-2. 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger