Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det kan ändras från timme till timme”

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: URS LINDT / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Abdulrahman Khalili ser fram emot derbyt mot Djurgården - men trots Djurgårdens usla derbyfacit menar han att Bajen inte är favoriter. 

Han pratar också om vad nye tränaren Milos Milojevic har bidragit med, truppbygget och öppnar för att stanna i klubben. 

- Varför inte? Hammarby är en bra klubb och jag trivs bra, säger han. 

I februari 2020 skrev mittfältaren Abdulrahman ”Abbe” Khalili på ett tvåårskontrakt med Hammarby. Sedan dess har han vunnit en cuptitel och varit lagkapten den här säsongen. Nu ser mittfältaren fram emot derbyt mot Djurgården , där Bajen siktar på att ta tre poäng och haka på i toppstriden. 

- Det ska bli skitkul. Vi ser fram emot matchen mot Djurgården, det är ett derby och det är alltid roliga matcher. Nu har även en del supportrar kommit in och det är bra stämning, så då är det extra kul. 

- Det blir en häftig match, säger han. 

Hur ser du på läget ni möter Djurgården i, då de har haft väldigt svårt att vinna derbyn senaste säsongerna?

- Just nu ligger de före oss i tabellen, men alla derbyn lever sitt eget liv och det är svårt att säga. Vi har kanske bättre statistik men det är en ny match. Djurgården är ett jättebra lag och vi måste upp i nivå för att vinna. 

Djurgården menar att pressen ligger på er eftersom ni måste vinna den här matchen för att vara med i guldracet, hur ser du på det? 

- Nej, men vi har alltid press på oss att vinna. Vi har krav på oss att vinna. Vi ska vara ett topplag och det är bara för oss att gå ut och leverera. Jag tycker att vi är tillräckligt bra för att vi alltid ska kunna leverera under press.

”Kan ändras från timme till timme”

Vad tycker du att Milos Milojevic tillfört när han kommit in?

- Det är en bra tränare. Han är bra på att trycka i gång oss och väldigt tydlig. Det har sett bra ut senaste tiden så det är bara att köra på. Han har mer internationell erfarenhet och har varit med på en högre nivå och det märker man på träningarna och kraven han ställer. Det kan vi behöva i det här laget.

Hur ser du på lagbygget som ni har nu. Det kommer försvinna en del spelare till nästa säsong, du har ett utgående kontrakt och ni har en utlänningskvot att ta hänsyn till?

- Ja, men jag vet inte vad han tänker. Milos är bra på att kolla på vad han har och jobba med det. Han kan väldigt mycket fotboll. Om en eller två spelare går kommer inte spela någon roll för honom. 

Du har ett utgående kontrakt, hur tänker du kring framtiden?

- Jag har inte snackat med klubben något. Jag tar det dag för dag. Fotboll kan ändras från dag till dag, från timme till timme, så det är inget jag lägger fokus på. Jag tar allt dag för dag så får vi se vad som händer. 

Men vill du stanna?

- Ja, alltså Hammarby är en bra klubb och jag trivs bra.  Så det är inget snack. Vi får se vad framtid ger. 

Du har varit utomlands under flera år, vad skulle krävas för dig för att ta steget utomlands igen?

- Det gäller att leverera varje dag. Man kan inte leva på vad man gjort innan. Levererar dag in och dag ut och sedan får man se vad som händer.