Khalili comebackade på Olympia när HIF kryssade

Abbe Khalili tillbaka efter spel i Turkiet och Hammarby.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Mållöst på Olympia mellan HIF och Sirius.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Abbe Khalili var tillbaka på Olympia under lördagskvällen.

Men Helsingborgssonen fick inte fira återkomsten med en seger.

I stället spelade HIF och Sirius 0-0 i värmeböljan.

– Surt att vi inte fick tre poäng, konstaterar Khalili. 

30 grader varmt när HIF tog emot Sirius under lördagen. Bara 5 835 åskådare dök upp på Olympia. Kanske lockade badstränderna mer just den här gången.

Men publiken på plats fick se ett HIF som ville framåt och efter en mållös första halvlek trodde nog många att Wilhelm Loeper skjutit 1-0 till skåningarna i upptakten av den andra halvleken, men i stället tog bollen klockrent i stolpen. Gästernas målvakt David Mitov Nilsson drog en lättandes suck.

– Synd. Man kommer gräma sig lite över det i kväll. Ska jag vara helt ärlig trodde jag att den skulle gå in, det var nästan så att jag började fira. Ibland har man inte marginalerna på sin sida, säger Loeper som var tillbaka efter tre matchers avstängning efter röda kortet mot Djurgården.

– Superkul att vara tillbaka. Det har ju gått en månad så det är lång tid. Man har känt sig otroligt sugen. 

Khalili om HIF-fansens kärlek

Efter dryga timmen spelad byttes Wilhelm Loeper ut och in kom Abbe Khalili inför stående ovationer. Helsingborgssonen, uppväxt i staden och som gjort dubbla sejourer i klubben tidigare, blev klar i torsdags och redan nu alltså spelklar.

– Sedan jag sajnade har jag fått mycket kärlek. Det är bara att tacka och ta emot och försöka ge något tillbaka, berättar mittfältaren. 

Kort efter inhoppet var han nära att få en assist, men i stället för att raka in 1-0 missade ett annat torsdagsförvärv – Amar Mushin – bollen. Anfallaren sparkade hål i luften på Khalilis pass inne i straffområdet. 

– Det var skitnära. Det var störigt... men skitsamma, en poäng är bättre än noll. Det är ganska godkänt ändå, säger Khalili som gärna bidragit med ett mål eller framspelning i comebacken. 

– Det kändes bra där ute men man vill alltid bättre. Ett mål eller assist hade suttit fint.  

I 86:e minuten kom nästa jättechans för HIF när Taha Ali vek in från vänster och avslutade. Bollen precis utanför Mitov Nilssons vänstra stolpe. 

Imponeras inte av Sirius: ”Inte ett lag på banan, men...” 

Matchen slutade 0-0 och det innebär att HIF är på kvalplats på samma poäng som nästjumbon Degerfors, men då har värmlänningarna en match till godo. 

Sirius huserar på ett betryggande niondeplats. 

Nyförvärvet Arian Kabashi, som direkt tog en startplats i sin första HIF-match, tycker att skåningarna borde besegrat Sirius på Olympia. 

– Jag ska inte säga att det var ett lag på planen men det var vi som gick för det. Som många vet är Sirius nästan ett naivt lag som trillar boll, men jag tycker att det är vi som går för det och som är det starkare laget. Man ser vilket lag som förtjänar en trea i dag, säger yttern invärvad från Dalkurd.  

Kaptenen: ”Om han tycker så är han ute och cyklar” 

Sirius lagkapten Tim Björkström är dock av en annan uppfattning. 

– Om han tycker så är han ute och cyklar. I första halvlek är vi klart bättre medan de ligger lågt och försvarar med alla spelare på egen planhalva. Vi styr spelet och visst, de har några kontringar men det är inte jättefarligt. Sedan gör de en bättre andra halvlek men 0-0 och en pinne borta mot ett HIF som krigar för livet, det är ändå skönt, säger Björkström. 

Tv: Faltsetas bryter ut i skratt: ”Din förtjänst att jag är här”