Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin Walker flyttar - är klar för Djurgården

Foto: Jens L'Estrade.

Sundsvalls lagkapten Kevin Walker följer inte med "Giffarna" upp till allsvenskan.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se är mittfältaren klar för Djurgråden - och kommer att presenteras som DIF:s nyförvärv inom kort.

Han åker ner till Stockholm och gör klart de sista detaljerna i dagarna.

- Vi vet om att det finns intresse från andra allsvenska klubbar, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Gif Sundsvall tog steget upp i allsvenskan efter 0-0 mot Landskrona.

Men nu står det klart att mittfältaren och lagkaptenen Kevin Walker lämnar klubben.

Spelat för AIK

Enligt uppgifter till SportExpressen.se har han gjort klart med Djurgården.

Walker åker ner till Stockholm och gör klart de sista detaljerna i veckan. Sedan är det tänkt att han och Elliot Käck, ytterback från Sirius, ska presenteras som Djurgårdens värvningar samtidigt.

Kontraktet börjar gälla från och med januari 2015.

Walker har haft en succésäsong med "Giffarna" i superettan och Pelle Olsson och sporchefen Bosse Andersson har följt spelaren under en längre tid.

Mittfältaren spelade i Djurgårdens ärkerivaler AIK under åren 2007 och 2011 men var utlånad till bland annat Väsby, Assyriska innan han köptes av Sundsvall.

Han hann med att göra 26 allsvenska matcher och ett mål för "Gnaget."

- Jag tycker att vi för positiva samtal men sedan är det upp till Kevin också. Vi ska göra allt vi kan för att behålla honom men vi vet också att han har anbud från andra klubbar.

- Både i allsvenskan och utanför Sverige. Han är en bra spelare och vi kommer att respektera vilket beslut han än tar även om vi så klart hoppas att han kommer att stanna.

Hoppas Forsberg säljs

Sportchefen hoppas också att Sundsvallsfostrade MFF-stjärnan Emil Forsberg säljs i januari. Då väntar ett välkommet tillskott i klubbkassan.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se har nämligen "Giffarna" rätt till 20 procent av övergångssumman när "Mini-Foppa" säljs vidare från de regerande svenska mästarna. Det ingick i affären när mittfältaren såldes från Sundsvall till Malmö FF för cirka ett och ett halvt år sedan.

- Jag kommenterar inga summor eller hur det ser ut, men vi har en fin procent där, säger Hagblom.

Det bästa är alltså om Forsberg säljs i januari?

- Ja, det hoppas vi på.


Missa inga sportnyheter – ladda ner Expressens app för iOS eller Android.