Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kerim hade varit en perfekt lösning”

"Det skreks ordentligt från båda bänkarna"
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Kerim Mrabti, 26, står just nu utan klubb.

Då hoppas Djurgårdens tränare på en värvning.

– Kerim skulle vara en välkommen förstärkning, säger Thomas Lagerlöf.

Kerim Mrabti har varit klubblös sedan han bröt kontraktet med Birmingham i juni. Sedan ett par veckor tillbaka har 26-åringen tränat med Djurgården på Kaknäs.

Sportchefen Bosse Andersson konstaterade tidigare i veckan för SportExpressen att Mrabti hade varit en perfekt lösning för klubben när transferfönstret öppnar 29:e juli.

– Det hade varit en perfekt lösning i dessa tider. Vi har mycket matcher i juli och augusti och det internationella transferfönstret kommer att stängas först i oktober i stället för augusti och det ser annorlunda ut i år, därför tror jag att ett samarbete skulle passa oss och Kerim, berättade Djurgårdens sportchef då.

”Välkommen förstärkning för oss”

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf ser även han gärna Mrabti i Djurgården.

– Det är ingen hemlighet och vi har dessutom haft Kerim i Sirius. Det är en fantastisk fotbollsspelare och en härlig energispruta att ha i en grupp. Kerim skulle vara en välkommen förstärkning för oss, men vi jobbar med spelarna vi har. Just nu har vi inte Kerim tillgänglig för match men däremot har han varit med och tränat, vilket är kul. Skulle han bli tillgänglig för match för oss så vore det intressant så klart.

Hur ser du på Kerim Mrabtis egenskaper kopplat till ert spelsätt?

– Han har jättebra egenskaper. Vi tappade lite snabbhet när våra två snabbaste offensiva spelare blev långtidsskadade i Nicklas Bärkroth och Edward Chilufya. Det är klart att Kerim skulle tillföra en hel del bara med sina tempoväxlingar och speed.

Lagerlöf lyfter fram Mrabtis mångsidighet att spela på flera offensiva positioner.

– Det är även att en flexibel spelare som kan spela på väldigt många positioner. Han kan göra sina grejer från olika positioner på planen för han har den där tempoväxlingen som kan öppna upp saker och ting hos motståndarna.