Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kennedy tillbaka - och frälste ÖSK

Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kennedy Igboananike stängdes av i fyra matcher - och då slutade Örebro göra mål. 

Men mot Sirius var Igboananike tillbaka och frälste ÖSK. 

Han gjorde det första målet i 2-1-segern mot Sirius. 

– Han kanske har knuffat någon här så vi får se hur länge vi får behålla honom, säger Alexander Axén till C More efter matchen.

Det var i mötet med Eskilstuna den 8 april som Kennedy Igboananike stod för ett fult påhopp AFC Eskilstunas Ludvig Öhman. När bollen var nere vid hörnflaggan sprang Örebro-anfallaren fram och tryckte en armbåge i ryggen på Öhman som föll till marken med stora smärtor. Händelsen anmäldes och först den 5 maj kom domen

Igboananike stängdes av i fyra matcher. 

Det blev en mardröm för Örebro. I de fyra matcherna utan Igboananike så släppte de in sju mål - och gjorde noll. 

Första segern på över en månad

I sin comeback hemma mot Sirius behövde han bara en halvtimme på sig för att spräcka den målnollan. Igboananike kastade sig fram på Henrik Larsson-manér och språngnickade in 1-0. 

– Det är därför han är köpt, för att göra mål. Han kanske har knuffat någon här så vi får se hur länge vi får behålla honom. Men hittar vi inga bilder här så är han med mot Kalmar, så det är kul. Men man vet aldrig, säger Alexander Axén till C More efter matchen.

Sirius fick en gyllene chans att kvittera från straffpunkten i slutet av den första halvleken, men Oscar Jansson stod i vägen. I den andra halvleken utökade Johan Mårtensson till 2-0. Sirius reducerade till 2-1, men kom inte i kapp. 

Trepoängaren är Örebros första seger sedan 2-1-segern mot Östersund den 16 april.