Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bråk efter matchen – får nytt rött kort

Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Brendan Hines-Ike och Johan Mårtensson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Först gjorde han 1-0 för Örebro.

Sen visades Kennedy Igboananike ut i mötet med Hammarby efter en duell med Imad Khalili.

Efter slutsignal visades även Johan Mårtensson ut – och känslorna i Örebro var heta.

– Domaren förstörde allt, det går inte att göra något mer, säger Kennedy Igboananike.

Stor förvirring uppstod i 39:e minuten på Behrn arena vid ställningen 1-0 till Örebro.

En duell mellan flera Örebro- och Hammarbyspelare uppstod vid sidlinjen. Kennedy Igboananike gick in i närkamp med Imad Khalili, som gick ner i backen och rullade ett varv.

Efter diskussion med sina domarkolleger beslutade Mohammed Al Hakim att visa Igboananike det röda kortet.

Experterna kritiska

Senare uppgav C More att fjärdedomaren hade gett sin syn på situationen till Al Hakim, och att skälet till utvisningen var "våldsam satsning".

Även experten och tidigare ÖSK-tränaren Alexander Axén var skeptisk till utvisningen.

– Jag vet inte vad de tar det på. Jag kan inte vad det är, för att det ska vara rött kort. Om man tittar på Khalili så får han ont i benen, säger Axén i C More.

– Det är möjligen ett gult kort för satsningen men inte ett rött kort. Kennedy gör ingenting, som jag ser det, fortsätter han.

Kennedy Igboananike:

– Jag försöker att ta bollen men jag har kollat på den igen och det är inte rött kort, säger han.

Vad säger domaren?

– Jag vet inte. Jag bara gick, han hade redan dragit det röda kortet. När man har dragit rött kort spelar det ingen roll vad man säger.

Hur känner du när du får beslutet?

– Skit. Det är jävligt dåligt. Jättedåligt. Det är inte tillräckligt för att vara en allsvensk domare. Det är svårt för svenska domare just nu om dom ska döma VM och i Europa. De måste bli bättre. Du kan inte stå för såna insatser i ett VM.

Efter matchen förklarade Mohammed Al Hakim situationen.

– Jag bedömer att Kennedy springer in med hög fart utan att spela bollen och träffar motståndaren med axeln över huvudet. Det blir ett obehärskat uppträdande som han får rött kort för. Det är ett våldsamt sätt att gå in på, just att han inte försöker att spela på bollen, säger han.

Har du sett situation igen?

– Ja. Jag skulle gjort samma sak i efterhand.

Är det du eller fjärdedomaren som tar beslutet?

– Jag uppfattar situationen och pratar med både assisterande och fjärdedomaren och vi har alla samma uppfattning. De tycker samma sak, därför går jag på det plus det jag sett. Han äventyrar motståndarens säkerhet.

Nytt rött kort efter matchen

Det var inte bara experterna som ställde sig frågande till utvisningen. Även Örebros Johan Mårtensson konfronterade en av de assisterande domarna efter matchen – en konfrontation som gav honom ett rött kort.

– Johan Mårtensson går fram till min assisterade och använder olämpligt språk och en fysisk kontakt - en knuff - i frustration över att han inte är nöjd med vår insats. Jag får den informationen i mitt öra, säger Mohammed Al Hakim till C More.

Johan Mårtensson om händelsen:

– Det är jävligt onödigt av mig. Jag reagerar på det röda kortet och säger några väl valda ord. De säger att det är fysisk kontakt, jag tycker inte att det är så farligt. Jag klappar om dem (domarna) i princip och säger att det var en bra match. Ironiskt givetvis. Så är det. Onödigt av mig och jag får stå mitt kast.

Känner du att det var på grund av det röda kortet som ni förlorade? 

– Ja så klart. Vi får en utvisning i 40:e, det är lång tid att spela en man mindre mot ett skickligt lag. Och jag tycker att den är väldigt felaktig.

Matchen slutade 2–1 till Hammarby.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!