James Keene - senast säsongen utlånad till Djurgården. Foto: Henrik Isaksson
James Keene - senast säsongen utlånad till Djurgården. Foto: Henrik Isaksson

Keene i England - kan ha gjort sitt i Elfsborg

Publicerad

Djurgården ville inte ha honom.

Men Portsmouth kanske vill.

Elfsborgs-anfallaren James Keene provtränar just nu med den engelska klubben.

- Jag har gjort mycket mål, säger 26-åringen om sin provträning i Portsmouth.

Inför säsongen 2012 lånades Elfsborgs-anfallaren James Keene ut till Djurgården. Efter en tämligen tung säsong i Stockholmsklubben tog managern Magnus Pehrsson i november beslutet att inte förnya avtalet med Keene.

Engelsmannen är tillbaka i Elfsborgs stall – men det är långt ifrån klart att de svenska mästarna vill ha kvar sin energiske striker.

- Det känns långt ifrån klart att jag får spela i Elfsborg. (Klubbchefen) Stefan Andreasson har hela tiden varit rak och ärlig mot mig, och som läget är skulle det vara ett bra alternativ att flytta hem, säger James Keene till bt.se.

Tränar med Portsmouth

Hem är England. Det är där Keene för tillfället befinner sig. Den senaste veckan har 26-åringen provtränat med Portsmouth – klubben han tillhörde som ungdomsspelare i början på 2000-talet.

Portsmouth spelar just nu i den engelska tredjedivisionen League 1, och det var managern Guy Whittingam som bjöd in Keene.

- Jag känner honom sedan ungdomsåren och han undrade om jag inte ville komma och träna. Jag kollade med Stefan (Andreasson) först, och det var lugnt, säger Keene.

"Gjort mycket mål"

Veckan i den sydengelska hamnstaden har gått bra.

- Jag har gjort mycket mål, men än så länge handlar det bara om träning. De är 20 spelare och får inte ta in fler i dagsläget, men om det skulle försvinna någon i januari säger de att jag står först på listan av spelare att plocka in.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag