Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kazper Karlsson imponerade – framför ögonen på IFK Göteborg-scouterna

IFK Göteborgs chefsscout Stig Thorbjörnsen, scouten Olle Sultan och tränaren Jens Askou.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Halmstad förlorade mot BK Häcken på Bravida Arena. 

Men Patrik Karlsson Lagemyrs ”lillebror” Kazper Karlsson, 18, imponerade stort med mål och assist – framför ögonen på IFK Göteborgs scoutdelegation. 

– Kul att man får uppmärksamhet, säger mittfältaren. 

Göteborgaren, fostrad i just BK Häcken, gick till Halmstads BK i unga år men skrev redan som 16-åring på sitt första seniorkontrakt. Den här säsongen har han fått något av ett genombrott i allsvenskan – på en ovan position. Han är i grund och botten en central bollvinnare med fin passningsfot och stor löpkapacitet, men får nu främst hålla till på en kant. 

– När man bara är 18 får man vara nöjd att bara spela, men det har gått bra tycker jag, säger Kazper Karlsson. 

Tidigt i andra halvlek, när BK Häcken ledde med 1-0, sprang han igenom och sköt hårt. Peter Abrahamsson släppte retur som Jack Cooper Love nickade i mål. 

Bara tre minuter senare testade Kazper Karlsson skott igen – och det kunde Peter Abrahamsson inte stoppa utan målvakten fick se bollen gå in i bortre hörnet. 

Utgående avtal: Jobbigt läge

Efter ett mål och en assist och kopiöst springande bytte tränaren Magnus Haglund ut 18-åringen i minut 74. Från bänken fick Kazper Karlsson se BK Häcken både kvittera och sedan på stopptid skicka in segermålet. 

– Jäkligt surt att förlora förstås, vi är väldigt nära att ta minst en pinne. Vi gör en okej insats. 

På läktaren satt en trio från IFK Göteborg: chefsscouten Stig Torbjörnsen, scoutveteranen Olle Sultan och tränaren Jens Askou. Blåvitt ska varken möta BK Häcken eller Halmstad mer den här säsongen utan de var på plats för att kika på potentiella nyförvärv. 

Kazper Karlssons avtal med Halmstad går ut sommaren 2024 och enligt Expressens uppgifter har IFK Göteborg nyligen hört sig för om hans situation. 

Om kontraktssituationen med Halmstad säger Karlsson: 

– Det är ett jobbigt läge. Jag gillar HBK väldigt mycket, men det ska finnas en bra plan för mig också. Jag låter min agent och mina föräldrar sköta den biten. 

Har du hört något från Blåvitt? 

– Nej, men jag hörde lite från ”Paka” i fjol att Blåvitt tyckte att jag gjorde det bra, men i år har jag inte hört något, säger Karlsson. 

”I blodet är jag göteborgare”

”Paka”, ja. Patrik Karlsson Lagemyr, 26, och har gjort många säsonger i IFK Göteborg och tillhör numera Sirius. Han och Kazper Karlsson är släkt, uppvuxna några hus ifrån varandra på Hisingen och har en syskonlik relation. 

– Vi har mycket kontakt och pratar ofta. Jag ser honom nästan som en storebror även om det inte är det biologiskt. 

18-åringen hann göra runt fem år i BK Häcken som liten grabb innan hela familjen 2016 flyttade till Halmstad för att testa något nytt. Pappan Rickard Kapella-Karlsson, 40, har spelat i gulsvart dress på seniornivå. 

– I blodet är jag göteborgare, det är svårt att komma ifrån det, säger Kazper Karlsson. 

HBK-tränaren Magnus Haglund: 

– En jätteintressant spelare, han är den 05:a i Sverige som spelat mest i allsvenskan, ganska klart. Han spelar utifrån sin ålder väldigt moget och har hög förståelse för vad man gör i ett försvarsspel och hur man beter sig i anfallsspelet. Han gör en väldigt bra match och går en spännande framtid till mötes.