Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Han lämnar – efter bara 17 månader

Foto: SAM BARNES / SPORTSFILE / SPORTSFILE BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Kasper Larsen lämnar IFK Norrköping.

Den 26-årige mittbacken återvänder till hemlandet Danmark och moderklubben OB.

”Larsen hade en stark önskan att flytta hem”, skriver Norrköping på sin hemsida.

Kasper Larsen anslöt till ”Peking” från nederländska Groningen i augusti 2018 och har varit så gott som ordinarie i startelvan sedan dess. Totalt blev det 30 matcher och två mål i allsvenskan under danskens sjutton månader i klubben.

Kontraktet sträckte sig till 2021, men redan nu väljer Kasper Larsen att lämna IFK Norrköping för en flytt hem till OB, där han fick sitt stora genombrott innan det bar av till Groningen. 

Kasper Larsen får Jakob Michelsen som tränare

I OB får han den förre Hammarby-tränaren Jakob Michelsen som tränare. Michelsen förespråkar en trebackslinje och efter att ha sålt Ramon Leeuwin till AZ Alkmaar har han varit på jakt efter en ersättare.

OB ligger just nu nia i danska ligan och har fem raka matcher utan seger.

Kasper Larsen blir fjärde tunga silly season-förlusten för IFK Norrköping efter att tidigare ha fått se kontraktslöse anfallaren Kalle Holmberg lämna för mästarlaget Djurgården och sålt Simon Skrabb till italienska Brescia för 10-15 miljoner kronor. Gudmundur Thorarinssons kontrakt har gått ut.

På inkonto finns Kristoffer Khazeni från Sylvia och 20-årige målvakten Felix Jakobsson.

https://twitter.com/Odense_Boldklub/status/1218427921808920577?s=20