Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kärleksförklaringen – till Östersunds FK

Publicerad

Graham Potter har gjort succé i Östersunds FK.

Engelsmannen har lett klubben från division två till slutspel i Europa League.

Men att succétränaren ska lämna Östersund för en utländsk klubb är inte speciellt troligt, menar hans bror Andrew.

– Jag tror inte att han behöver en engelsk klubb, säger Andrew till Östersunds-Posten

En tävlingsmatch återstår för Östersunds FK 2017 - Hertha Berlin borta i Europa League. ÖFK är redan klara för slutspel, men kan i händelse av seger säkra förstaplatsen i gruppen och därmed få en enklare lottning i sextondelsfinal.

På plats i England finns Potters pappa Gordon och bror Andrew. I en intervju med Östersunds-Posten berättar de om Graham Potters framtid som tränare - som de utgår från är i Östersund.

– Han trivs med Östersund och den utmaning som finns här. Jag tror att både han och Östersund bara kommer att fortsätta växa. Med Daniel Kindberg vid rodret kommer klubben bara fortsätta att sträva efter titlar. Med den passion både klubben och min bror har ser jag det inte som att det skulle vara långt borta med Champions League.

"Tror inte han behöver en engelsk klubb"

I takt med framgångarna med Östersund har Graham Potter fått allt mer uppmärksamhet hemma i England. Men att återvända till hemlandet är inget måste för Graham Potter som tillsammans med Daniel Kindberg byggt upp Östersunds FK, menar hans bror Andrew. 

– Han är ovanlig just nu som en framgångsrik engelsman som tränare utomlands. Det kommer alltid att vara rykten, men jag tror inte att han behöver en engelsk klubb. Han skulle inte ha möjligheten att bygga upp en klubb på samma sätt i England.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag