Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kári Árnason tillbaka i Malmö – trion sportchefen varnar för

Tv: Álvaro Santos tvekade inte – berättar om populära aktionen.
Árnason har vunnit guld med Djurgården och MFF.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Kári Árnason i MFF-dressen 2016.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

Han vann SM-guld och spelade Champions League med MFF. 

Nu är Vikingurs sportchef Kári Árnason tillbaka i Malmö – för att försöka ta sig vidare till nästa kvalrunda.

39-åringen varnar specifikt för tre spelare.

– Christiansen är allsvenskans bästa, Jo Inge Berget är en riktigt bra forward och så Ola Toivonen så klart som dock är lite äldre nu än när jag mötte honom med Djurgården, säger Árnason och ler. 

Född i Göteborg, vunna dubbeln med Djurgården 2005 och såväl SM-guld som Champions League-gruppspel med MFF.

Kári Árnason har en tydlig koppling till Sverige. Nu är islänningen tillbaka i Malmö där han spelade 2015-2016, men den här gången är han det som sportchef – för isländska Vikingur. 

Lagen ställs mot varandra i första kvalrundan till Champions League och Árnason vet att det är svårast möjliga motstånd som de ställs mot i detta tidiga skede.

– Ett riktigt tufft möte för oss. Vi är massiva underdogs, men vi ska göra vårt bästa för att ge dem en match, säger 39-åringen som är glad men återhållsam över att vara tillbaka i Sverige.

– Jätteroligt att vara här, men vi ska göra jobbet och fokusera på planen. Så är det. 

”Tror han har en ännu högre nivå i sig” 

MFF:s lagkapten Anders Christiansen gjorde efter över två månaders lång skadefrånvaro comeback i fredagens förlustmatch mot Sundsvall. Árnason spelade ihop med ”AC” 2016 och fruktar dansken i kvalmötet.

– Jag känner honom bra och vet om hans kvaliteter. Jag tror att AC är allsvenskans bästa spelare, så det är ingen bra nyhet att han är redo för matchen. 

Är du förvånad över att han fortfarande spelar i MFF?

– Han provade ju i Belgien (Gent våren 2018) men var olycklig med skador och så. Jag tror han har en ännu högre nivå i sig, men han trivs här så varför ska han lämna? 

Förutom Christiansen, vilka andra spelare behöver ni se upp med?

– Jo Inge (Berget), han är väldigt rutinerad och har såväl speed som power. En riktigt bra forward som kan spela på många olika positioner. Sedan Ola Toivonen så klart som dock är lite äldre nu än när jag mötte honom med Djurgården. Men han är en riktigt duktig spelare. 

Just nämnde Berget ser Árnason fram emot att träffa i samband med matchen.

– Jag trivdes bra med Jo Inge i MFF, jag hängde mycket med honom och Magnus Wolff Eikrem när jag var här, avslutar islänningen. 

Tv: Forne MFF-guldtränaren drömmer om Segundan