Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen: ”Klart att jag vill spela mot AIK”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: BILDBYRÅN

Marcus Danielson är hoppfull till spel mot AIK.

På fredagen tränade lagkaptenen fullt med laget för första gången.

– Jag har fått stegra träningen i veckan och i dag var första gången jag var med ett helt pass, säger Danielson efter träningen.

Det var när Djurgården mötte IFK Norrköping som olyckan var framme för lagkaptenen Marcus Danielson som kolliderade med målvakten Tommi Vaiho.

Mittbacken fördes till sjukhus och där konstaterade läkarna att han drabbats av en hjärnskakning och en skadad axel. Sedan dess har Danielson inte spelat en match och han har missat matcherna mot både Hammarby och Helsingborg.

Under veckan har Danielson varit i gång allt mer med träningen och på fredagen tränade han fullt för första gången sedan skadan.

– Det går sakta framåt, vi har inte fattat något beslut än utan vi kommer ta det i morgon efter träningen. Jag har fått stegra träningen i veckan och i dag var det första gången jag var med ett helt pass. Vi har testat oss fram för att se hur kroppen reagerar och hittills har det fungerat bra, säger Danielson när SportExpressen träffar honom.

Tränade för fullt - beslut tas i morgon

Du körde för fullt för första gången i dag?

– Ja, jag var med i alla moment i dag så får man se hur jag mår i kväll och i morgon innan nästa träning. Då kanske jag kan ta det ett steg längre.

Hur har de har två veckorna varit för dig?

– Det har varit jobbigt att inte kunnat vara med och spela. Man får en jävla respekt för hur kroppen fungerar och huvudet är inte att leka med. Första veckan var väldigt tufft då gjorde jag i stort sett ingenting. Jag vilade bara för att annars kom huvudvärken tillbaka. Det gäller att lyssna på kroppen.

Danielson: ”Det är klart att man vill spela”

– Det hade kunnat bli ännu värre. Jag klarade mig ganska bra sett till hur smällen såg ut och hur illa det såg ut på tv-bilderna. Det har gått hyfsat snabbt. Det hade kunnat vara så att jag fått ligga i ett mörkt rum i tre veckor och inte göra något alls. Men jag har klarat mig ifrån det, förutom några dagar. Vi får se hur det blir inför söndag.

Är du hoppfull att du kan spela?

– Det klart att man vill spela, men det gäller att lyssna på kroppen. Det skulle inte vara bra att spela om jag inte är hundra, då kanske man får en stor reaktion och är borta hela vårsäsongen. Det gäller att se det i ett längre perspektiv. Men jag vill spela.