Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen förlänger – kan skriva historia

Nordin Gerzic.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Nordin Gerzic har gjort 304 allsvenska matcher för Örebro SK.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Nordin Gerzic, 37, förlänger med Örebro SK över 2021.

Nu pekar mycket på att klubbikonen blir historisk som den ÖSK-spelare med flest antal allsvenska matcher för klubben under nästa år. 

– För mig har det varit solklart att jag vill fortsätta spela, säger Gerzic i ett pressmeddelande. 

Mittfältaren Nordin Gerzic har suttit på ett utgående kontrakt, men har under hösten varit tydlig med att han vill förlänga med ÖSK.

Nu står det klart att så blir fallet. Gerzic har förlängt över 2021 med klubben han kom till första gången som junior 1998.

– Vi har haft diskussioner ett tag och hittat en lösning i att jag ska fortsätta spela även nästa år men att bidra i en kanske lite annan roll. Mer med min erfarenhet och förmåga att utbilda yngre spelare, men också de äldre. Men det innebär inte att jag kommer sluta eller medvetet släppa min plats i laget till någon annan, säger Nordin Gerzic. 

Nordin Gerzic förlänger med ÖSK

ÖSK:s manager Axel Kjäll:

– Han vet vad som kommer krävas och han har varit beredd att hitta lösningar runt avtalets utformning som passar oss. Med sin erfarenhet och sina ledaregenskaper är han en viktig del av klubben.

Nordin Gerzic har gjort 304 allsvenska matcher för Örebro SK, näst flest i klubbens historia. För att gå om ettan Thomas Andersson krävs att Gerzic gör ytterligare nio matcher i den svartvita tröjan.