Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Är risk för hans karriär”

Chilufya tacklas av Diawara.
Foto: Discovery+
Degerfors målvakt klarade sig med ett gult kort.
Foto: Discovery+
Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson.
Foto: Discovery+

DEGERFORS/STOCKHOLM. Edward Chilufya föll och Djurgården ropade efter målchansutvisning.

Men Ismael Diawara klarade sig.

– Det är risk för hans karriär om han inte hinner undan, säger Thomas Lagerlöf efter 0-2-förlusten.

Den första halvleken mellan Degerfors och Djurgården förblev mållös.

Båda lagen hade skapat hyggliga lägen tidigare och i halvlekens absoluta slutskede såg Djurgården ut att få fram matchens dittills vassaste chans.

Edward Chilufya stormade fram efter en fin djupledsboll och Sebastian Ohlsson fick lika snabbt fatt i Chilufyas tröja. Därefter föll zambiern efter att ha fällts av Degerfors utrusande målvakt Ismael Diawara.

Djurgårdens spelare var snabbt framme hos Mohammed Al-Hakim och argumenterade för en målchansutvisning, men domaren svarade med att ta fram det gula kortet.

Magnus Eriksson: ”Jättekonstig situation”

0-0 stod sig halvleken ut.

– Den situationen är jättekonstig. Jag är väldigt långt ifrån, men jag hade bra kommunikation med Mohammed som förklarade hur han resonerade, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson till Discovery Plus.

– Nu är jag färgad, men det är en våldsam satsning att göra som sista gubbe och det hade kunnat resultera i något annat.

Efter drygt en timmes spel var det Djurgårdens tur att andas ut efter en vårdslös tackling. Rasmus Schüller, som redan hade ett gult kort, klarade sig dock undan ett andra.

Faktum är att det inte ens blev frispark.

Felaktigt, enligt Jon Persson.

– Det borde ha varit ett andra gult kort på Schüller där, säger han.

Degerfors målvakt menar själv att han inte rörde Chilufya när han pratar med SportExpressen om situationen efter matchen.

– Jag vet inte om ni har sett reprisen för jag var inte på Chiluyfa. Vissa har sagt att det såg ut som att jag var det men många har sagt att jag inte var på honom. Ni får fråga Chilufya. Jag touchade honom inte, jag rörde honom inte. Det är som det är, vi vinner matchen, och det är det bästa, säger Diawara.

Degerfors vann matchen med 2-0. Hemmalagets Victor Edvarsen gjorde båda målen, bland annat ett från egen planhalva.

Lagerlöf: ”Risk för hans karriär”

Thomas Lagerlöf har svårt att förstå att Degerfors målvakt fick vara kvar på planen efter tacklingen på Chilufya.

– Jag har sett få situationer som inte ger rött där. Chilufya hoppar tidigt, det är risk för hans karriär om han inte hinner undan. Men domaren bedömer situationen, de kan ju det här bäst, så det var väl bara gult, säger han.

Angående matchen:

– Det är en tuff uppgift att komma hit, vi gör ganska mycket bra och har bra balans i det mesta. Trycket ökar i andra halvlek och Degerfors har knappt bollen på vår planhalva. Edvardsen gör ett fantastiskt mål, han behöver inte ens gå över planhalvan, säger Lagerlöf och fortsätter:

– Men vi måste kunna göra mål på något av våra lägen, ingen skugga på prestationen där ute, det var bra fokus det var spetsen där framme som inte var tillräckligt bra. Det vi gör efter underläget är inte godkänt för då tappar vi huvudet. Det kunde blivit mer mål i baken. I övrigt gör spelarna ett bra arbete där ute.