Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kan tvingas att spela på ärkerivalens arena

Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Degerfors krigar just nu för att klara det allsvenska kontraktet.

Då kan vädret tvinga laget till att spela sina återstående hemmamatcher på Behrn arena – ärkerivalen Örebros hemmaplan. 

 – Blir det på det sättet så får man vända det till sin fördel, säger Victor Edvardsen till SportExpressen.

Degerfors gör i år sin trettionde säsong i allsvenskan, och kämpar just nu för att behålla sin allsvenska status. Efter seger i derbyt mot bottenkollegan Örebro SK parkerar de rödvita på en tolfteplats i serien, två poäng framför Halmstads BK som ligger på kvalplats.

Det återstår fyra hemmamatcher i serien för Degerfors, men nu kan det svenska höstvädret sätta stopp för spel på Stora Valla och därmed tvinga laget till att spela sina kvarvarande hemmamatcher i Örebro och på Behrn arena.

 – Vi är i händerna på vädergudarna, säger Degerfors ordförande Fredrik Rakar till Nerikes Allehanda. 

”Kan spela fotboll på konstgräs också”

Anfallsstjärnan och frontfiguren Victor Edvardsen har hittills under säsongen stått för tolv mål, och det tolfte målet föll just på Behrn arena som nu alltså kan bli lagets hemmaplan när allsvenskan ska avgöras.

 – Vi har inte pratat så mycket om det. Jag förväntar mig att vi ska spela både i morgon (mot Elfsborg) och på måndag (mot IFK Göteborg) på vår hemmaplan så det är det vi utgår ifrån innan det kommer något annat besked.

Edvardsen fortsätter:

 – Skulle det bli så, så har våra supportar åkt dit tidigare säsonger när vi har spelat på Behrn arena, jag tror inte att det är det som är problemet. Inte planen heller, vi kan spela fotboll på konstgräs också och det har vi visat i år. Så man får vända det till sin fördel om det skulle bli så.

Oklarheter inför upplösningen

Ordförande Fredrik Rakar hoppas att de två kommande hemmamatcherna ska kunna spelas hemma på Stora Valla, men uttrycker en större oro inför de två avslutande hemmamatcherna mot Hammarby och IFK Norrköping som spelas i slutet av november.

– Matchen mot Hammarby går den 21 november, och det skulle i sådana fall bli det senaste vi någonsin spelat här. Om det inte blir jättemycket frost och allting så kan det gå, men det kan också ligga en decimeter snö i november, säger Rakar till Nerikes Allehanda.

”Spelar ingen roll vart man spelar”

Victor Edvardsen tror inte att ett eventuellt arenabyte, som även skulle innebära ett byte av underlag från naturgräs till konstgräs, skulle påverka laget alltför mycket:

 – Vår generation generellt är ju uppväxta med att byta underlag så det är inte så stor skillnad förutom att det går lite fortare kanske. Vi känner oss trygga i det om det skulle bli så. Jag tror inte att man lägger så stor vikt vid huruvida det är gräs eller konstgräs.

Han fortsätter:

 – Vi kan båda underlagen så det kan gynna oss men det kan gå tvärtom också, det vet man inte förrän matchen är spelad. Vi har ingenting att förlora på det i sådana fall, vi måste vinna så många matcher som möjligt så det spelar ingen roll vart man spelar.

Edvardsens fullträff mot ÖSK