Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan nobba Djurgården – för klubb utomlands

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Özcan Melkemichel har tidigare sagts vara nära att skriva på ett nytt kontrakt med Djurgården. 

Men nu ser tränaren ut lämna klubben.  

Tractor Sazi FC från Iran jagar Melkemichel och parterna planerar att träffas i Istanbul för att diskutera ett kontrakt. 

– Jag är uppdaterad om situationen kring Özcan, mer vill jag inte säga just nu, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel sitter på ett utgående kontrakt med Djurgården. Men för bara några veckor sedan var både klubben och tränaren tydliga med att det inte stod långt i från varandra i förhandlingarna och att parterna såg ut att komma överens. 

– Ja, det kan absolut bli så. Jag hoppas det, vi håller på och diskuterar. Vi ska slutföra det när som helst, sa Melkemichel.

Kan lämna Djurgården 

Sportchefen Bosse Andersson var inne på samma linje. 

– Det finns en ömsesidig vilja att komma överens. Vi träffades och diskuterade i går. Vi har gjort det tidigare också. Vi har gjort ett bra sportsligt resultat senaste två åren, kommit till Europa och vunnit en titel. Kontinuitet är viktigt oavsett om det är spelare eller ledare. Det tror jag på, sa Andersson för en månad sedan. 

Planerar att träffas i Istanbul 

Men nu kan Özcan lämna DIF. Enligt SportExpressens är Tractor Sazi  FC från Iran intresserad av Djurgårdens tränare. Planen var att Melkemichel skulle åka ner och träffa klubben förra torsdagen, men mötet ställdes in med kort varsel. Nu är ett nytt möte planerat - och redan under torsdagskvällen kan han sitta på ett plan ner till Istanbul,  där parterna ska träffas. Annars kan ett möte mellan parterna ske efter allsvenskan är slut. Tractor Sazis president har sin bas i Istanbul, därav mötet i den turkiska storstaden. I klubben spelar bland annat spelare som Anthony Stoke och Askhan Dejagah. Även den förre Dalkurdspelaren Yukiya Sugita spelar i klubben. 

”Uppdaterad kring situationen”

Djurgården är väl medvetna om situationen och har gett tränaren tillåtelse att träffa den iranska klubben. De har också ett färdigt kontraktsförslag till Melkemichel, men samtidigt är klubben inte beredda att vänta hur länge som helst på Özcans beslut. 

Sportchefen Bosse Andersson är fåordig. 

– Jag är uppdaterad på situationen kring Özcan och vi har en bra dialog. Det är väl egentligen allt jag vill säga om det just nu. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!