Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kan inte klaga – alla gillar konstgräs nu”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Mardrömsarenan Tele 2 väntar för Malmö FF i semifinalen i Svenska cupen.

Men laget räds inte arenan – eller underlaget för den delen.

– Alla gillar konstgräs nu, säger Milos Milojevic.

Malmö FF förlängde sin starka hemmasvit mot AIK och besegrade laget med 3-2 i kvartsfinalen i Svenska cupen. I söndagens semifinal väntar ett nytt Stockholmslag: Djurgården.

En match som spelas på Tele 2-arena och då är det MFF som har statistiken emot sig. De senaste säsongerna har laget haft svårt att vinna där. 

– Som alla vet brukar Malmö ha det tuffare på Tele 2, men jag tror definitivt vi kan slå dem om vi spelar vårt spel och kommer upp i nivå, säger Sebastian Nanasi. 

Bra läge för MFF att ta sig an Tele 2

MFF har alltid varit tydlig med att de föredrar naturgräs framför konstgräs. 

Men under försäsongen är det underlaget som gäller även för skåningarna, vilket huvudtränare Milos Milojevic ser som en fördel inför semifinalen.

– Det är helt klart. Vi kan inte klaga på att vi inte kan spela på konstgräs för vi har gjort det sedan januari, bortsett från tio dagar i Marbella. Även Veljko känns bra på konstgräs nu. Alla gillar konstgräs nu, säger han. 

Efter sin sejour i Hammarby känner MFF-tränaren till underlaget väldigt väl.

– Det är en snabb matta som bra lag kan använda till sin fördel. Vi tycker, och alla tycker, att vi är ett bra fotbollslag, så det är bättre än att spela på en dålig gräsplan. Vi hoppas vi vinner på Tele 2 och får finalen på stadion. 

Berget: ”Det är perfekt”

Jo Inge Berget har inga problem med att semifinalen spelas på den arenan.

– Det blir en utmaning mot ett lag som helt säkert kommer vara med i toppen. Det blir en ny toppmatch. Vi har inte världens bästa track record där uppe så vi får jobba på och lyfta oss en nivå till. Det går snabbt där uppe både med boll och utan boll, det får vi vara beredda på, säger han och fortsätter:

– Vi kan spela fotboll på konstgräs, det handlar inte om det. Vi drar också nytta av att det går snabbt. Vi måste bara spela vår fotboll och vara kloka i defensiven. Det är lite annorlunda, man kan inte bara kasta sig in i pressen hela tiden när det går så snabbt.

Malmö FF slog ut AIK i kvarten, kan slå ut Djurgården i semin och eventuellt få Hammarby i finalen. Berget fäller gärna tre Stockholmslag på väg mot en cuptitel.

– Det är perfekt. Vi får möta några riktigt bra lag på vägen. Förhoppningsvis kommer det kännas skönt att slå ett till bra lag.