Kan förlänga med AIK: ”Jag har fått signaler”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sju mål på fyra matcher och Tarik Elyounoussi tar täten i skytteligan.

Då kommer glädjebeskedet: norrmannen och AIK förhandlar om nytt kontrakt.

– Jag har fått signaler från min agent att de är i kontakt med Björn, säger han.

AIK vann komfortabelt hemma mot Falkenberg. Tarik Elyounoussis strålande målform håller i sig i allsvenskan när han noterades för två mål i 2-0-segern.

Det var hans sjunde mål på fyra matcher, vilket betyder att han går upp i ensam skytteligaledning i allsvenskan - före Linus Hallenius och Markus Rosenberg.

– Det är en skön känsla (att leda skytteligan). Det känns som att jag får mer betalt nu för det jobb jag gjorde förra året och fram till i dag. Jag har jobbat hårt för det här och det går min väg. Det är skönt, det känns jätteskönt. Speciellt att vara den avgörande för laget. Jag vill hjälpa laget, säger Elyounoussi.

”Betalar tillbaka tilliten jag fått från Rikard”

Rikard Norling hyllade dig efter matchen och din roll för laget. Han sa att ”när det börjar brinna så är du den som släcker branden”. Hur känns det att höra det?

– Jag tar det som en komplimang. Jag känner Rikard gott och vet vad han vill och jag vet att han värdesätter mig. Jag gör ett bra jobb för laget, även om jag inte gör mål och assist, så vet Rikard att jag alltid kommer göra ett bra jobb för laget. Jag försöker vara en signalspelare i pressen. Rikard har sagt till mig att ”jag bryr mig inte om du inte gör mål, du är ändå viktig för mig”. Det har gett mig självförtroende. Nu är jag så pass glad att jag betalar tillbaka tilliten jag fått från Rikard.

Gör man mål och leder skytteligan brukar det innebära att utländska lag knackar på dörren. Hur mycket tänker du på det?

– Jag är 31 år gammal, jag är inte 17. Hade jag varit 17 så hade jag varit stressad. Men jag vet hur fotbollen fungerar. Jag mår bra här och har det fint. Vi har fått en dotter och har det skönt i AIK, det finns ingen stress och vi är nära Norge. Så klart, saker händer i fotboll, men det ska mycket till för att jag ska lämna det här. Just nu fokuserar jag på att ta hand om kroppen och nästa match mot Sundsvall.

Tarik Elyounoussi: ”Fått signaler från min agent”

På frågan om Elyounoussi vill förlänga sitt kontrakt med AIK, som löper ut efter säsongen, svarar norrmannen:

– Jag har inte bråttom. Jag stressar inte, vi har precis börjat prata lite om det (en förlängning), vi får se vad vi kommer fram till. Jag trivs bra här. Det här lite att göra med vilka ambitioner som klubben har. Jag vill också spela i Europa med AIK och så får vi se hur det går. Men som sagt, vi har inte bråttom.

Men ni har börjat prata om en förlängning?

– Jag tror det. Jag har fått signaler från min agent att de är i kontakt med Björn (Wesström) så jag tror att de är i gång.