Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kan bli lite jobbigt när han inte ramlar”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Han har varit en av de formstarkaste spelarna i AIK den här säsongen.

Nu hyllas Erick Otieno av både lagkamrater och tränare.

– Jag håller Otieno väldigt högt, säger Bartosz Grzelak.

– Det är en fantastisk spelare, säger Alexander Milosevic.

Erick Otieno har varit given på vänsterbacksplatsen i AIK den här säsongen och fått förtroendet i 18 allsvenska matcher. Försvararen har svarat för ett mål och två assist.

Otieno fick göra sitt första allsvenska mål mot IFK Göteborg efter att han snott åt sig bollen av Oscar Wendt, efter en misslyckad hemåtpassning, och smällt in 3-1 med högern efter en 50-meterslöpning från mittplanen.

Huvudpersonen vill fortsätta på den inslagna vägen i kvällens möte med Kalmar FF.

– Jag är överlycklig men det gäller att fortsätta så här inför kommande matcher. Målet jag gjorde mot IFK Göteborg ger mig självförtroende! Allt kan hända under en match. Det var förmodligen menat att jag skulle göra mål på det sättet mot IFK Göteborg, säger Otieno.

Vad säger du om din säsong i stort?

– Säsongen har varit bra. Jag var skadad en hel del förra säsongen och jag var tvungen att jobba mig tillbaka för att hitta min gamla nivå. Säsongen är fantastisk hittills.

Erick Otieno gör 3-1 för AIK mot IFK Göteborg.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

Hur långt kan ni gå?

– Vi tar en match i taget. Vår mentalitet är att vinna varje match, vi har många tuffa matcher framför oss och jag hoppas vi kan gå hela vägen.

”Då springer han med knäna”

Alexander Milosevic njuter av att spela i samma backlinje som Otieno och hyllar kenyanen för sina insatser den här säsongen.

– Ibland kan det bli lite jobbigt när Otieno aldrig ramlar för ibland vill man vila lite med en frispark under matchen men när han är på väg att ramla börjar han springa med knäna i stället (skratt), säger AIK-försvararen och fortsätter. 

– Det är en fantastisk spelare, fysiken han har och det är nästan så att han blir snabbare på längre distans. Det är jobbigt för alla lag att möta honom!

Bartosz Grzelak instämmer:

– Jag håller Otieno, bland vänsterbackar i allsvenskan, väldigt högt. Försvarsmässigt är han väldigt svår att passera en mot en, han har utvecklat sitt positionsspel och offensivt springer han snabbt med bollen. Det är kul att han får göra mål. Han har sprungit oerhört många meter med bollen i år och till slut betalar det av sig.

AIK gästar Kalmar FF i kväll på Guldfågeln arena som serieledare. Milosevic understryker att Kalmar är ett skickligt lag men att AIK måste hålla sig till sitt spel och inte göra saker annorlunda.

– Vi vet hur det var senast vi mötte och vann mot Kalmar. Det är ett lag som har ganska mycket boll, det får inte bli att vi åker dit, sitter tillbaka och flyttar bollen i sidled bara. Jag tror vi kommer göra ett bra jobb om vi fortsätter så här.