Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan aldrig gå tillbaka, inte bra för mitt rykte”

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mohamed Buya Turay vill spela i Champions League med Djurgården.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mohamed Buya Turay sköt guldet till Djurgården.

Enligt sportchefen Bosse Andersson återvänder han nu till Belgien.

– Aldrig, jag kommer aldrig gå tillbaka dit, säger Buya Turay själv till Fotboll Sthlm.

Mohamed Buya Turay såldes till Sint-Truiden i Belgien från Dalkurd i augusti 2018, i en affär som var värd 15 miljoner kronor. Ett halvår senare lånades han ut till Djurgården under hela den allsvenska säsongen och gjorde stor succé. Han vann skytteligan och sköt Djurgården till ett SM-guld med sitt 2-2 mål på Östgötaporten.

Efter guldmatchen berättade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för SportExpressen att Buya Turay förmodligen kommer återvända till Sint-Truiden och att den belgiska klubben kanske säljer honom vidare.

– Vi sa att vi ville låna honom och att de skulle få tillbaka sina pengar, så att han skulle stiga i värde och de kunde sälja honom vidare. Det var det som var syftet med utlåningen. Och det har vi varit med och bidragit till nu, sa Andersson.

”Kommer aldrig gå tillbaka dit”

När han kom till Djurgården sa Buya Turay att han aldrig tänkte återvända till Belgien och att han ”slösade bort sin tid där i fem månader”. Efter guldet säger han samma sak till Fotboll Sthlm.

– Aldrig, jag kommer aldrig gå tillbaka dit. Jag vet att det är så många personer som undrar varför jag lämnade Belgien: ”Varför gick Buya till Sverige, vad hände, vad är problemet?” Många snackar, det är inte bra för mitt rykte. Men jag kan inte berätta vad som hände i Belgien innan jag gick till Djurgården.

Varför?

– Jag kan inte berätta nu, men lite senare. Då kommer alla förstå mig och varför det blev som det blev.

Trots Bosse Anderssons ord är Buya Turays mål att fortsätta i Djurgården.

– Min dröm är att spela i Europa League eller Champions League. Jag stannar gärna i Djurgården, men jag vet inte hur det blir. Antingen vill jag spela här eller i en ny klubb.

Här firar Buya Turay SM-guldet och skytteligasegern - som bara han kan