Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNFoto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
 Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kim Källströms pik: "De börjar darra nu"

Publicerad

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Tre poäng mot IFK Göteborg.

Djurgården närmar sig Malmö FF i guldstriden – och nu skickar Kim Källström en passning söderut.

– De börjar darra på manschetten, säger han till C More.

Djurgården bröt IFK Göteborgs svit på 37 förlustfria matcher på Gamla Ullevi.

Och i helgen föll Malmö FF med 1-2 borta mot Örebro.

Den allsvenska tvåan Djurgården är nu sju poäng efter de regerande mästarna i tabellen och efter att MFF tagit en poäng av nio möjliga de senaste tre matcherna är toppstriden plötsligt spännande igen.

Kim Källström har inte gett upp.

– Nu börjar det bli spännande. De (Malmö FF) börjar darra lite på manschetten nu, säger han till C More efter segern mot Blåvitt.

Samtidigt:

– Jag tror att de fixar det ändå. Det är klart, de har väldigt duktiga spelare och en duktig tränare.

Källström: "Det klart bättre laget"

Djurgården tog ledningen på Gamla Ullevi då Kerim Mrabti petade in 1-0 i den 18:e minuten. Precis innan halvtid kom kallduschen då Mikael Boman kvitterade för Blåvitt.

Men visst blev det seger ändå för Özcan Melkemichels Durgården.

Kerim Mrabti och Jesper Karlström gjorde två snabba mål i inledningen av den andra halvleken och Djurgården fortsätter att imponera.

– Vi var det klart bättre laget och vann rättvist. Vi satte oss själva lite i skiten när vi släppte in 1-1 där i första halvlek, men sen dödade vi matchen ganska snabbt i andra, säger Kim Källström.

Engvall: "Går vi rent så"

Djurgårdens Gustav Engvall, som inte fick göra mål på sitt gamla lag, är inne på samma spår som sin lagkapten Kim Källström.

– Jag är säker på att Malmö inte går rent – men det gör nog inte vi heller, om man ska vara realistisk. En Europa League-plats känns väl mer logisk egentligen just nu.

– Vi är bästa laget just nu och det är en extra boost för oss att Malmö förlorar, de darrar just nu, säger Gustav Engvall.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag