Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvingades ljuga för supportrarna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tidigare i december valde Kim Källström att lägga skorna på hyllan efter 19 år som elitspelare.

Men från det att beslutet fattades till att det offentliggjordes på en presskonferens följde ett par märkliga dagar för honom.

– Man träffade folk på stan som sade "det ser bra ut, lycka till inför nästa år", säger Kim Källström i "Ekwall Show".

Fredagen den 15 december slog beskedet ned som en bomb i allsvenskan.

Djurgårdens mittfältsstjärna Kim Källström valde att lägga skorna på hyllan efter 19 år som aktiv på elitnivå.

– Jag känner att jag börja sakna kraften och energin som krävs. Så med respekt för Djurgården och för supportrarna som reser land och rike runt så kliver jag av, sade han på en känslosam presskonferens. 

Kim Källström: "Folk sade lycka till nästa år..."

I det senaste avsnittet av "Ekwall Show" gästas programledaren Patrick Ekwall av just Kim Källström.

Där berättar han om tiden som förflutit sedan beslutet att lägga av togs.

– Det känns bra. Det är ganska befriande och inget beslut man tar under en kafferast, utan det är något som gått och gnagt i en. Man har funderat och pratat med folk i sin närhet, säger Källström.

– Jag hade först en diskussion med Djurgården innan jag åkte på semester i två veckor. Sedan när jag kom tillbaka meddelade jag Djurgården att jag tänkte sluta. Då var det ju på något sätt bestämt, och när jag väl pratat med Djurgården fanns det ingen återvändo.

Kim Källström menar att det gick 10 dagar från att han meddelat sin klubb fram tills dess att beslutet offentliggjordes på en presskonferens.

"Glad att det inte kom ut innan"

Mycket märkliga dagar, enligt egen utsago.

– De dagarna var lite märkliga. Man träffade folk på stan som sa "Det ser bra ut, lycka till nästa år!". Då fick jag svara "Jo, men det kommer bli toppen det här", skrattar Källström.

Kim Källström menar att det blev ett väldigt fint avslut.

– Jag är glad att det inte kom ut innan utan att jag fick en hel dag där jag fick avsluta det. Jag fick prata med folk i min närhet, skicka lite sms med gamla spelare. Sedan dess har det varit ganska befriande, jag är otroligt trygg och bekväm med beslutet, men det kommer bli speciellt när träningarna drar i gång efter jul, säger Kim Källström.

Ekwall show sänds på måndagar i Eurosport 1 klockan 20.30. Programmet går också att se i sin helhet i en förlängd version på Leovegas Youtubekanal.