Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby tappade segern på tilläggstid

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Davic Accam, 30, såg ut att ha skjutit tre poäng till sitt Hammarby.

Istället kvitterade Marcus Antonsson för Halmstad på stopptid. 

– Det är en mardröm för Hammarby naturligtvis, säger experten Jon Persson i Discovery+ sändning. 

Tele2 Arena levde upp, mer än den gjort på länge, med drygt 7 000 åskådare på läktaren. Den första halvleken var ganska jämn och båda lagen hade några avslut på mål. Det här var Hammarbys första allsvenska match med den nye tränaren Milos Milojevic som tog över efter Stefan Bilborn i mitten av juni.  

I halvtid så var det 0–0. Hammarbys Jeppe Andersen hade ett guldläge att sätta ett ledningsmål för Hammarby i andra halvlek, på ett inspel snett inåt bakåt från högerkanten. Andersen var helt fri på straffpunkten. Utgången? Han missade inte bara mål – han missade hela bollen och föll. Lagkaptenen kunde bara skratta åt den tafatta aktionen efteråt. 

Första målet någonsin

Målet kom i stället när David Accam vinklade in ett inspel i nät bakom Malkolm Nilsson i Halmstads mål. Accam kom till Hammarby inför årets säsong, på lån från Nashville SC som sträcker sig säsongen ut. 30-åringen från Ghana hoppade in i söndagens match i den 58 minuten då han ersatte Bayere Junior Loue. 

Tre poäng till söderlaget trodde nog de flesta, men Marcus Antonsson förstörde segerfesten för Hammarby. När klockan stod på stopptid så fick han en boll till sig i offensivt straffområdet och gjorde 1–1.

– Det blir ett räknefel för Hammarby Antonsson missar aldrig de där lägena, säger experten Jon Persson i Discovery+ sändning och fortsätter: 

– Antonsson kan man inte släppa i offensivt straffområdet, han är för bra för det. 

Målskytten själv var nöjd med att göra sitt femte allsvenska mål för den här säsongen och nöjd med poängen. 

– Det är klart att vi alltid går för att vinna, men det är skönt att få med sig en poäng på det viset, säger Antonsson till Discovery+. 

Hammarbys tränare: ”Jag är inte nöjd”

Extra surt torde det vara för Hamarby att tappa segern på slutet med tanke på att Darijan Bojanic missade ett nästan identiskt läge med det som Jeppe Andersen brände i den första halvleken. 

Hammarbys tränare Milos Milojevic var inte nöjd med den tappade segern i sin första allsvenska match för klubben. 

– Jag är inte nöjd med resultatet av mina ändringar än. Det jag ville ändra i Hammarby är att implementera mer energi och att vi kan växla upp i de sista minuterna och att vara mer taktiskt medvetande, säger han och fortsätter:

– I andra halvleken sätter vi mer tryck och går bakom dem. Efter 1-0 måste vi göra klart matchen, vi har 2-3 jättebra lägen. Vi tar kanske inte de bästa besluten i de avgörande lägena. Man vill inte i hemmamatchen ha fem mittbackar och spela så.

”Blev tyst när vi kvitterade”

Publiken på Tele2 Arena lät som många fler än vad de var, vilket hördes när Hammarby gjorde sitt mål Halmstads tränare Magnus Haglund uppskattade publiken, till viss del.

– Det var en god känsla av publiken men inte lika god känsla när alla 7200 jublade för Hammarbys mål. Men sen blev det tyst när vi kvitterade, säger han. 

En annan person som var tyst i den mixade zonen var Hammarbys Darijan Bojanic som var fåordig och nedstämd. 

– Surt, tråkigt, det suger. Hade jag gjort mål så hade vi vunnit, säger han och passar på att skicka en hyllning till Bajen-publiken.

– Det var magiskt, de är tolfte spelaren. Det suger att vi inte kunde ge tillbaka, säger han avslutande.